Nyár a tévében: húsz évvel ezelőtti Bongó-sorsolást ad az MTV

bongó
Vágólapra másolva!
Ha sokadszorra is megismétlik a Tenkes kapitányá-t, az hajlamos elnézni a tévéző, de miért van szükség 1992-es, Antal Imrével készült Bongó-sorsolást ismételni a köztévén, és mennyire van ez összhangban a megújuló közmédiáról hangoztatott frázisokkal?
Vágólapra másolva!

Azt a magyar tévéző már megszokta, hogy nyáron nem kényeztetik a televíziók, mindegyik főképp ismétel, ugyanis a nézettség is 20-30 százalékkal esik egy őszi-téli naphoz képest, ráadásul a reklámozók sem aktívak. A kereskedelmi tévék is jórészt ismételnek, az RTL Klub például újra és újra leadja Bud Spencer húsz-harminc évvel ezelőtti filmjeit, ráadásul viszonylag jó nézettséget is generál velük.

Abban sincs semmi meglepő, ha az MTV előveszi a Kisváros-t, a Lindá-t, a Tenkes kapitányá-t, az Angyalbőrben-t, mert ezek sokaknak generációs élményt adtak, sok tévézőnek máig nosztalgiát jelentenek. Fikciós sorozatokról van szó - de az 1992-es Bongó-sorsolás ismétlését már nem tudja hová tenni a tévéző, és különösen nem érti, miért kell végighallgatnia Antal Imre körülményes magyarázatát arról, mi a teendője annak a honpolgárnak, akinek nincs totó-lottó kirendeltség lakóhelyén, melyik cetlivel pontosan mi a teendő, illetve melyik nyert (épp húsz éve).

Forrás: MTV
Forrás: MTV






Ön mit nézne nyáron a tévében? Végignézne egy húsz évvel korábbi lottóshow-t? Írja meg nekünk!