Rasszizmussal vádolják Gordon Ramsayt

Vágólapra másolva!
Egy másik tévés séf, Marcus Samuelsson életrajzi könyvében azt állítja, Gordon Ramsay egy alkalommal "kibaszott fekete köcsög"-nek nevezte őt.
Vágólapra másolva!

Az etióp származású, Svédországban nevelkedett Marcus Samuelsson frissen megjelent életrajzi könyvében, a Yes, Chef-ben a világ egyik leghíresebb séfjéről, Gordon Ramsayről is esik néhány szó - ami az eddiginél is rosszabb képet fest az érdes modoráról, balhéiról ismert sztárszakácsról.

Forrás: AFP/Carl de Souza

Samuelsson a könyvben azt írja, Ramsay rendesen kiosztotta őt még 2000-ben, és szitokáradatában rasszista jelzővel is illette. Ramsay azon húzta fel magát, hogy a tévéből szintén ismert Samuelsson nem említette meg őt egy interjúban, amikor a példaképeiről kérdezték. A könyv szerzője akkor éppen Londonban vendégeskedett, így Ramsay telefonon hívta, és állítólag ezt üvöltötte: "Biztosíthatlak, hogy kibaszott szarul fogod itt érezni magad! Ez az én városom, érted? Sok szerencsét, te kibaszott fekete köcsög!"

Ramsay szóvivője a Daily Mailnek nyilatkozott, szerinte a történetből egy szó sem igaz. "Valósággal sokkolt minket ez a teljes egészében kitalált és igencsak sértő vád" - mondta a lapnak.