Charlie Sheen kicselezte a halált

charlie sheen
Vágólapra másolva!
A színész új sorozata, az Anger Management nem elsősorban a főhős munkahelyi életéről szól, hanem inkább a magánéletéről, a néző pedig úgy érzi, mintha Charlie Harper mindig is kettős életet élt volna, s most a másik énjét ismerhetnénk meg. Ha sikeres lesz, akkor még legalább három-négy évig láthatjuk képernyőn.
Vágólapra másolva!

Akik valamennyire is követik a hollywoodi híreket, azok emlékeznek arra, milyen csúfos véget ért Charlie Sheen Két pasi - meg egy kicsi-béli szereplése. Akkor lezárult egy fejezet a színész életében, a múlt héten viszont új kezdődött, hiszen ekkor mutatták be az Anger Management című szitkom első, afféle próbaszezonját, melynek nézettsége alapján dönt az amerikai FX csatorna a folytatásról. A tét pedig nem kicsi, mert a hírek szerint azonnal 90 részt jelenthet ez a bizonyos folytatás, vagyis siker esetén három-négy évig még biztosan nézhetjük a Két pasi-ból ismert Charlie bácsit a képernyőn.

Akinek ismerős a a sorozat eredeti címe, az Anger Management, az valószínűleg emlékszik a hasonló című, Adam Sandler és Jack Nicholson főszereplésével készült filmre, melyet itthon Ki nevel a végén? címen mutattak be. Papíron tehát feldolgozásról, illetve az alapötlet kölcsönvételéről van szó, de természetesen minden más egyezés a két mű között már csak a véletlen műve. A Charlie Sheen-féle Anger Management-ben ugyanis csak a pszichológushoz járó pszichológus karaktere lehet ismerős, a többiek garantáltan újak.

Legalábbis a filmhez képest azok, mert egyébként semmi újszerű nincs bennük, mindössze néhány panelfigurával feltöltötték Charlie Sheen rendelőjét, de mi nem panaszkodhatunk, hiszen ezek a karakterek, a közöttük levő fura viszony szállítja talán a legjobb részét az Anger Management pilotjának. Persze ez nem meglepő, nem egy sorozat központjában volt már terápiás csoport, a különböző tikkekkel bíró, dühöngésre hajlamos karakterek interakcióját írni is, nézni is hálás téma. De szerencsére nemcsak az egymás közötti interakcióikat élvezetes nézni, hanem azt, ahogy a pszichológus Charlie beszáll közéjük - kár, hogy csak egy hosszabb jelenet jutott rájuk, elnéztük volna őket tovább is. (Van egy másik, börtönös csoportja is a pszichológusnak, amely nem voltak túl érdekes, az ember azonnal beváltotta volna az előző csoportra. Igazából nem is nagyon lehetett érteni a jelenlétüket, hacsak nem az ingyen munkát is elvállaló főhős karakterének mélyítése volt a cél.)

Azonban az Anger Management nem elsősorban a főhős munkahelyi életéről szól, hanem inkább a magánéletéről. Charlie elvált, van egy tinilánya és egy barátnője - utóbbit azonban kénytelen felfogadni pszichológusának is, ugyanis nehezen viseli, hogy a feleségének új barátja van, s kezdenek előtörni belőle dühkezelési problémái. E történeti szálak sajnos már "normális" emberek között zajlanak, és láthatóan az írók nem is nagyon tudnak mit kezdeni velük, egyik mellékszereplőt sem sikerült túl érdekesre megrajzolni, mindössze a Charlie és a kislánya kapcsolatában látni elsőre potenciált, még akkor is, ha ez a szál sem az eredetiségével tűnik ki.

Forrás: fx.com
Forrás: fx.com

Mindezek ellenére nem volt rossz Charlie Sheen új sorozatának nyitánya, mert az ismert közhelyes paneleket Sheen jelenléte remekül ellensúlyozta. Azoknak mindenképpen ajánlanánk is az Anger Management-et, akik a Két pasi - meg egy kicsi-ben megszerették a színészt, még akkor is, ha az írógárda más ebben a sorozatban. De ki tudja, talán a Sheen-ellenesek közül is bejön egyeseknek az új felállás, melynek nagy hátránya az lehet, ha túl sokat akar markolni, s nagyon patikamérleggel kimért lesz. Az ugyanis nagyon mesterkélt lenne, ha minden részbe bele akarnának zsúfolni egy kis terápiás csoportot, egy kis börtönt, egy kis szomszédolást, egy kis exfeleségezést (meg kislányozást), egy kis hetyegést az új barátnővel, s egy kis főhős-analizálást. Persze azt sem szabad kihagyni, hogy a műfaj egyes fix elemei, mint a kiszámíthatóság vagy a színpadiasság igencsak rányomják bélyegüket a sorozatra, de ezekkel nem nagyon lehet mit tenni.

A Charlie bácsizás pedig nem volt véletlen, hiszen hiába szól teljesen másról az Anger Management, mint a Két pasi - meg egy kicsi, az embernek olyan az érzése, mintha Charlie Harper mindig is kettős életet élt volna, s most a másik énjét ismerhettük volna meg. Ez alapvetően lehetne jó dolog is, hiszen éppen ezért nyugodt szívvel ajánlható az új szitkom a Két pasi-rajongóknak, másfelől viszont azt a látszatot kelti, mintha Sheennek csak egy karakter eljátszása menne. Pedig korábbi munkássága alapján tudjuk, hogy ez távol áll az igazságtól.