Új írók, új irány a Marslakóknál

Vágólapra másolva!
Több, eddig elhallgatott rokon, több szereplő, több dráma és pár ismert ember várható az MTV napi sorozatában. Jáksó László, a szappanopera producere az első, rövid évad vége felé közeledve az [origo]-nak elmondta, hogy szerinte kell a celeb a képernyőre, mert érezhetően javít a nézettségen.
Vágólapra másolva!

Június 18-a és 29-e között újra képernyőn az Eb miatt egy időre hanyagolt Marslakók: az aktuális napi epizód a meccsek közvetítési időpontjához igazodva új időpontban, 18.55 perctől látható a Híradó előtt. A szünidő után a tervek szerint az olimpiai játékokat követően, augusztus 13-ától találkozhatnak a marslakok.hu szerkesztőségének tagjaival a nézők az m1-en.

Forrás: facebook.com/marslakok

Az első (fél) évad vége felé érkezve Jáksó László, a sorozat producere az [origo]-nak elmondta, hogy érezhető változások lesznek a képernyőn, amelyhez új forgatókönyvírókat vett fel a produkció. "A Marslakók-nál hallgatunk a visszajelzésekre. Egyre többen néznek bele, és sok nézőnk tisztel meg bennünket azzal, hogy megírja nekünk a tanácsait, véleményét, részben a Facebookon, részben pedig e-mailben. Az általuk kért irány: több érzelem, több rendszeresen felbukkanó szereplő, több korosztály, több konfliktus" - kezdte.

Az első szezon alapvetően hat emberről szólt, őket és a munkájukat kellett megismernünk, véli Jáksó, aki szerint eleinte olyan forgatókönyvírókra volt szükségük, akik oknyomozást, szakmai kalandokat írtak jól: "Most viszont elkezdjük a magánéletre terelni a figyelmet: nagyon furcsa rokoni kapcsolatok derültek s még derülnek ki, sokkal több a szerelem, de több a sírás is a történetben. Az ilyen, romantikus forgatókönyvekhez részben más írók értenek: de mindez nem jelenti az írók lecserélését. A korábbi csapat nagy része megmaradt, hiszen ők mind nagyon tehetséges emberek, nem csak egyfélét tudnak írni. Bővítettünk. Az új irányvonalhoz kerestünk új írókat is."

Forrás: facebook.com/marslakok

Jáksó szerint számos magánéleti szál fut. "A főszereplő ügyvédnőről már kiderült, hogy nem az az édesanyja, akit eddig annak hitt, az újságíró főszereplőnek felbukkant a nővére, akiről eddig mélyen hallgatott, a főszerkesztő végső elkeseredésében édesapjától kért pénzt, aki a fejére olvassa korábbi bűneit, s még ezer kalandot ír a kibővített írócsapat. Egy egész ellenszerkesztőség szerveződött meg a történetben a Marslakók legyőzésére" - mondta.

Havas Henrik korábban már pocskondiázta Jáksót, de mégis elhívták, és tudnak együtt dolgozni. "Azért hívtam fel, mert a történetben épp elindult az ellenszerkesztőség, a cimlapon.hu. Ahhoz pedig kellett egy ellenszenves, de az újságíráshoz értő főszerkesztő-figura. Gondoltam, ezt remekül el tudná játszani, és így is lett. Engem régóta nem izgat, ki mit mond rólam - az sem, hogy ő minek nevez. Mindenki úgy játszik, ahogy tud" - kommentálta észrevételünket.

Forrás: facebook.com/marslakok

Amúgy rendszeresen voltak ismert emberek a sorozatban. Többször feltűnt már Borbás Gabi, Papp János, Incze József, Kocsis Judit, Sztárek Andrea, Turek Miklós, Sipos Imre, Benkő Nóra, de főszereplőink zöme is ismert színész: Horváth Lajos Ottó, Schlanger András, Valentin Titánia, Boronyák Gergő, Gémes Antos egyaránt játszik színházban most is, a sorozattal párhuzamosan is. Vendégként feltűnt Havas Henrik mellett Lola, Czutor Zoltán, Szolnoki Péter, Tóth Gabi, Kalapács József, Soma Mamagésa, Kálloy Molnár Péter, Buday Péter, Simon Kornél és Majka.

Tágabb korosztályhoz szeretne szólni a Marslakók, nyilván a nagyobb nézettség miatt. "Kisgyerekeket még nem tervezünk, bár fiatalok szerepelnek a sorozatban. A mi főszereplőink eleve fiatalabbak voltak, mint a többi sorozat szereplői, így mi inkább felfelé terjeszkedünk. Előkerülnek az apák, a nagynénik, sőt, ez a korosztály is képes szerelembe esni - pont úgy, mint az életben. A magánéletet nem az oknyomozás kárára erősítjük, inkább az oknyomozás 'fölé' szeretnénk húzni azt. Egyszerűbb, követhetőbb, érthetőbb nyomozásokat írunk, amelyek közben a saját életüket is élik a szereplők. Egy újságíró akkor is készít interjút, ha épp elhagyta a kedvese, legfeljebb szomorúan teszi azt. Mennyiségileg ugyanannyi nyomozás lesz tehát, mint eddig, de a szereplők sokkal inkább szerethető, vérbő karakterek lesznek nyomozás közben is" - ígérte a producer.

Forrás: facebook.com/marslakok

A nézettség alatta maradt az MTV főműsoridős átlagának, és ha ezen nem javít a produkció 2012 őszére, az MTVA felmondhatja a szerződést. Jáksó szerint egyre több stábtaghoz megy oda egy-egy ismerős azzal, hogy "belenézett, és tök jó", de ez kevés, ahogy az sem segít rajtuk, ha többen az MTV netes videótárából nézik a műsort. "Én az indulás óta csak annyit szeretnék, hogy minél többen nézzenek bele és így döntsék el, nekik tetszik-e. Van egy AGB-adatokra épülő elemzésünk arról, hogy a vélemények nem rosszak, már azok körében, akik tényleg belenéztek, de a belenézési hajlandóság roppant alacsony" - kesergett.

Jáksó egyelőre optimista, bizakodik - mást nem is tehet: "Remek számokat csináltunk aznap, május elseje előtt, amikor nem volt velünk parallel sem Barátok közt, sem Jóban Rosszban, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy az RTL-re vagy TV2-re beállt emberek bármi mást keresnek aznap, amikor nincs sorozatuk. Azon a napon valami hat százalék felett volt a share, a Havas Henrik-es héten az addigi három és négy között mozgó közönségarány helyett úgy ment négy és öt közé, hogy négy alá nem ment. Szerintem számítanak a celebek is... meg tulajdonképpen minden."