Mit nézzünk most, hogy nincs Eb-meccs?

Blue Mountain State
Vágólapra másolva!
Lementek a negyeddöntők a labdarúgó-Eb-n, szerda estig nem is lesz futball az MTV-n, legfeljebb felvételről. De mit nézzen az, aki két hét alatt hozzászokott, és szívesen keverné a sportműsort a minidrámákkal?
Vágólapra másolva!

Sok tévéző légüres térbe került vasárnap este után: szerdáig nem is lesz Eb-mérkőzés a képernyőn. Pótszerként lehet nézni az elemzéseket vagy ismétléseket a Sport TV-n, de akár bele is lehet fogni sportos témájú sorozatba is: akadnak köztük rettentőek, de élvezhetők is.

-----------------

Futballistafeleségek

Forrás: ITV

2002 és 2006 közt futott az ITV-n, itthon is ment sokáig. A fiktív Earls Park FC (Sparks) csapatáról, annak tagjairól, magánéleti kalandjairól szólt, középpontjában egy komplett szerelmi háromszöggel. Sikeres szériáról van szó, számos ország adta Új-Zélandtól Izraelig. Döngő kapufát azért ritkán látni benne, inkább a megdöngetett partnerek gyakoriak: viszont van benne sok csalfa férfi és nő, öltözői intrika, félmeztelen, kisportolt legény, méregdrága sportautó és buja modell.

-----------------

Tiszta szívvel foci

Forrás: NBC

Öt évadot, hetvenhat rész kapott ez a 2006-ban indult sorozat: az NBC adta az USA-ban, itthon is szerették. A történet középpontjában egy amerikaifutball-csapat, valamint az edzője, Eric Taylor (Kyle Chandler) és az ő családja áll, a sport mögött pedig megjelenik korunk problémái közül jó pár, így téma a rasszizmus, a drog. A sorozat számos Emmy-jelölést gyűjtött be, két szereplője meg is kapta a díjat.

-----------------

Hung

Forrás: hbo

Az HBO sorozata, magyarul is megy, három évadot kapott. Főszereplője egy testnevelő tanár, aki baseballcsapatot próbál faragni nem túl ügyes növendékeiből. A sport ugyan jelen van a sorozatban, de a szex annál hangsúlyosabb, ugyanis Thomas Jane (a szériában Ray Drecker) az anyagi problémái elől menekülvén férfiprostituáltként kezd dolgozni.

-----------------

Coach

Forrás: abc.com

Kilenc évad, 200 epizód: a Coach a kilencvenes évek népszerű komédiasorozata volt az USA-ban, az ABC-n futott 1989 és 1997 között. Főszereplője Craig T. Nelson volt, ő alakította Hayden Foxot, egy főiskolás amerikaifoci-csapat edzőjét. Olyan színészek kaptak benne vendégszerepet, mint Lisa Kudrow, Lucy Liu vagy Rob Schneider.

-----------------

Linda

Forrás: [origo]

Hogy egy magyar készítésű sportos sorozat is legyen a listán. A Linda történetét bevallottan a Bruce Lee-filmek és Jackie Chan korai munkái inspirálták, csak épp Gát György több humorral fűszerezte a sztorikat. A szerep kifejezetten Görbe Nórára íródott, aki akkor már szerepelt ugyan pár filmben, de verekedni csak a Linda miatt tanult meg. Amikor a sorozat elindult, Magyarországon még csak három keleti küzdősportot oktattak, a shotokan karatét, a kyokushin karatét és a taekwondót - Görbe Nóra ez utóbbit választotta, mert itt volt a legtöbb a látványos, légies elem, ami a képernyőn is jól mutatott.

-----------------

Inazuma Eleven

Forrás: cartoon network

Aligha hoz olyan izgalmakat, mint az angol-olasz büntetőpárbaja, és biztos nem lesz olyan fordulatos, mint a dán-portugál, de a mangák, animék iránt nyitott ifjak biztos találnak benne szépet. Ilyen címen videojáték is kapható, ez volt az alapja az először 2008-ban kiadott képregényeknek és a TV Tokyo által indított animációs sorozatnak - utóbbi 2008 októbere és 2011 áprilisa közt ment Japánban, itthon a Cartoon Network adja. A Süsü, a sárkány-on és a Mézga család-on felnőtt generációnak nem ajánlott!

-----------------

Blue Mountain State

Forrás: spike.tv

A sorozat három újonc életét követi végig egy amerikaifoci-ligában, persze jelen van a drog, a szex, a bulizás, az amerikai egyetemi élet. A sztori elején Alex, a tehetséges irányító mindenképpen a legjobbak közé akar kerülni, míg barátja, a lúzer Sammy megelégedne a csapat kabalaállatának szerepével is. Eközben Craig a csapat első számú játékosává küzdi fel magát, miközben a barátnője a háttérből egyengeti a jövőjét. Itthon az MTV Networks adja, kint 2010-ben indult a Spike TV-n, de idén februárban bejelentették, hogy három évad volt, nem lesz negyedik.