Marad a képernyőn a Heti hetes, de csatornát vált

Vágólapra másolva!
Nosztalgikus hangulatban teltek a Heti hetes 500. adásának első percei, mivel a múlt héten úgy tűnt, hogy megszünteti a műsort az RTL Klub. A közönség szomorkodva érkezett, a hetek pedig a búcsúzásról és az elmúlt tizenhárom évről poénkodtak. Az [origo] ott járt a jubileumi eseményen, ahol kiderült, hogy az RTL2 veszi át a talkshow-t.
Vágólapra másolva!

A Heti hetes megszűnéséről tavaly ősszel röppentek fel az első hírek, végül csak néhány hónapot szünetelt télen a műsor. A szereplők ugyan visszatértek a képernyőre, a napokban azonban ismét azzal volt tele a sajtó, hogy az 500. adást követően végleg elköszönnek a nézőktől. Ónodi György, a Heti hetes főszerkesztője és producere szerint a döntés csupán gazdasági okokra vezethető vissza, a nagy nézettséget hozó show túl sokba kerül a csatornának. "A nézők jelentős részének azonban az a véleménye, hogy van politikai történet emögött, de én nem akarom elhinni, hogy egy demokráciában létezik olyan, hogy betiltanak egy műsort azért, mert a hatalomnak esetleg húzogatja a bajszát" - fejtette ki Ónodi az [origo]-nak az 500. adás felvétele előtt.

A pénteki felvételen a közel kétszáz ember gyorsan bejutott a Heti hetes díszletei közé, zsúfolásig telt a nézőtér, még a lépcsőn és pótszékeken is ültek. A főszerkesztő szerint ez nem annak tudható be, hogy elterjedt az utolsó adás híre. "A felvétel amúgy is sok érdeklődőt vonzott volna, hiszen a magyar televíziózás történetében még nem volt ötszáz adás egy heti sorozatból, a kereskedelmiben és a közszolgálatiban sem" - magyarázta.

Az RTL Klubon sugárzott utolsó adásban Bajor Imre, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Jáksó László, Hajdú Steve, Hajós András és Farkasházy Tivadar szerepelt. A műsorvezető a megszűnésen viccelődve lépett interakcióba a közönséggel: "Jöttek a vérszagra, mi? Katasztrófaturisták!" Ezt követően a hét szereplő nosztalgiázni kezdett, és keresték, van-e köztük olyan személy, aki mind az ötszáz felvételen jelen volt. Egyetlen ilyen embert találtak, Ónodi Györgyöt, aki elismerő tapsot kapott. Elhangzott, hogy aki az összes műsort megnézte a tévében, az annyi időt töltött a Heti hetes-sel, ami három hét szabadságnak felel meg. Farkasházy a szabadság fogalmáról elmélkedett, Bajor és Gálvölgyi egymást kontrázva humorizált a hallottakon. Az édesbús emlékezés után pedig a már tizenhárom éve ismert menetben zajlottak az események.

Hajdu Steve a szünetben derűlátóan szemlélte a helyzetet. "Gyakran megállítanak az utcán, és megkérdezik, hogy tényleg igaz-e. Azt szoktam mondani nekik, én nem akarom elhinni, hogy vége, és nagyon bízom abban, hogy lesz folytatás. Világ életemben optimista ember voltam, mindig csak az adott célra koncentrálok. Most éppen arra, hogy az utolsó adás is jó legyen, a néző jól szórakozzon, és hogy mi lesz a jövő, azt majd meglátjuk" - mondta kérdésünkre.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv
Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv




Heti hetes

Bella Brigitta

A képek egy korábbi adásból valók.