A felvétel előtt már tudták a hírt a Heti Hetes szereplői

Vágólapra másolva!
A Heti Hetes 500. adására úgy érkeztek a szereplők, hogy vége, de a felvétel előtt már tudták, hogy lesz folytatás: a hír beolvasása után ezért nem is látszott érzelem arcukon. A producer pár nappal korábban értesült a döntésről.
Vágólapra másolva!

A Heti Hetes legutóbbi felvételére úgy mentek a nézők és a szereplők, hogy a jubileumi, 500. adás egyben az utolsó is lesz. Sokan úgy vélték, politikai oka van annak, hogy leveszik a képernyőről, de tévéipari források inkább úgy látták, hogy - noha jó nézettséggel ment - a magas gyártási költség miatt nem éri meg tovább adni a műsort.

Mint az [origo] RTL-es forrásból megtudta, a csatorna csak májusban döntötte el, hogy mégsem állítja le végleg az RTL Klub legrégebbi szórakoztató műsorát, hanem átteszi inkább az RTL2-re, amelyre már így is olyan programok kerültek, mint Legyen ön is milliomos Friderikusz Sándorral, Delhusa Gjon párkeresője, a Szombat esti láz című show. Úgy tudjuk, a producer Ónodi György pár nappal a felvétel előtt tudta meg, hogy költözik a talkshow (de legalább képernyőn marad), a szereplőket pedig pár perccel a felvétel előtt értesítették. Ezzel magyarázható, hogy miután Jáksó László felolvasta, hogy az 501. adás már az RTL2-n lesz, 2012 októberében, különösebb érzelem nem látszott a vendégek arcán, sem öröm, sem meglepetés: Hernádi Judit, Hajdu Steve, Hajós András is meglepően egykedvűen nézegették a papírt.

Forrás: Rtlklub.sajtoklub.tv

Hogy miért megy több RTL Klubos műsor az új csatornára, köztük a legutóbb 850 ezer nézettségű Heti Hetes? Egyértelműen arról van szó, hogy az RTL-csoport szeretne egy erős rajtot 2012 szeptemberében vagy októberében, és egy olyan csatornát épít, amelyért minél több pénzt kaphat a kábelszolgáltatóktól. Ha telerakja olyan műsorokkal, mint a Heti Hetes (850 ezres nézettséget az RTL és a TV2 mellett legfeljebb - ritkán - az MTV ér el itthon), akkor a csatornát követelni fogják az előfizetők, a szolgáltatatóknak pedig erősen javallott lesz felvenniük kínálatukba.

Információink szerint nem alakul át jelentősen a műsor, de kisebb átalakítások várhatóak őszre. A költségek csökkentéséről is esett szó az RTL-nél, de összegeket nem kommunikál a csatorna. Ami biztos, hogy "gazdaságos" lesz a legyártása - különben levennék a műsorról.

Olvasnivaló: Dirk Gerkens, az RTL vezérigazgatója az új csatornáról