A Heti hetes végéről beszéltek a műsor szereplői

heti hetes
Vágólapra másolva!
Egy interneten látható videó szerint könnyen lehet, hogy a jövő heti, 500. adás lesz az utolsó a Heti hetes történetében. A műsor producere is így tudja.
Vágólapra másolva!

Egy látszólag titokban készült videó került ki az internetre, eszerint könnyen lehet, hogy a jövő heti, 500. adás lesz az utolsó, legalábbis erre utalnak Jáksó László szavai az elején. A 499. adás felvételén a többiek kommentálják a leállást, Hajós András pedig nézettségi számokat emleget, amelyek nem indokolják a műsor megszűntetését (legutóbb könnyen verték a Frizbi-t). Mivel a videó alatti szöveg egy Facebook-rajongói csoportra kalauzol, és amúgy is komoly büntetés ját egy tévéshow illegális felvételéért és terjesztéséért, felmerül a gyanú, hogy köze lehet hozzá a produkciónak: az RTL sajtóosztálya szerint azonban nem ők tették ki, és nem is akarják kommentálni. A videót itt találja.

A Vasárnapi Blikk is úgy tudja, a félezredik lesz egyben az utolsó adás is a Heti hetes történetében. Ezt a műsor főszerkesztője-producere, Ónodi György is megerősítette az újságnak, aki elmondta, hogy hivatalosan még nem közölték vele a döntést. Ónodi arról beszélt, hogy az indok nem politikai, hanem gazdasági. Az újság szerint bár sokszor megverte a Heti hetes a TV2-n futó Frizbit, de túlságosan sokba került az RTL Klubnak a műsor.

A műsor megszűnéséről korábban is lehetett hallani, noha ezt hivatalosan senki nem erősítette meg. 2010-ben és 2011-ben a szpotbevételek csökkenése miatt az RTL is racionalizálta költségvetését. "A Heti hetes egy intézmény. Sok műsor megszűnt, de mi túléltük a téli szünetet, és visszatérünk. A költségeket azonban csökkentenünk kell. Egy kolléganőtől már tavaly elbúcsúztunk, spórolunk a vágási időn, mostantól pedig a fellépti díjakat is csökkentjük. Nem mondom, hogy örömmel fogadták a hírt, de a művészek tudják, hogy addig nem érdemes elhagyni ezt a hajót, ameddig nem viszi, hanem hozza a pénzt. Fontos számukra az állandó képernyős jelenlét, meg persze az is, hogy szeretik ezt a műsort" - nyilatkozta a Blikknek februárban Ónodi György, a műsor producere. A lap szerint a fellépők 150 ezer körüli összeget számlázhattak adásonként.