Maffia, prostik, bulizó csajok - jönnek a tavaszi sorozatok

Vágólapra másolva!
A midseason sorozatok januártól áprilisig, vagyis a tévés szezon közepén indulnak az Egyesült Államokban: ezen produkciók gyakran gyengébbek a szeptemberieknél, de azért mindig találunk közöttük is néznivalót, és akadt köztük már nagy siker is. Idén is érkezik még pár érdekes széria, köztük Robert De Niro első sorozata és a Grace klinika ötletgazdájának új alkotása. Kiefer Sutherland újabb tévés munkája már képernyőn is van.
Vágólapra másolva!

Az amerikai tévécsatornák a midseasonben az ismétlések vagy a főszezonban indult, ám idejekorán elkaszált szériák helyett szoktak új sorozatokat indítani - ezeket inkább csak afféle tartaléknak tekintik, amelyeknek pilotját elfogadták ugyan, de sikerükben mégsem bíznak annyira - vagy kifutottak az időből. Akad azért kivétel is bőven, hisz annak idején évad közepén indult például a Dallas vagy a Twin Peaks, tavaly pedig a Trónok harca.

Az idei termés egy részét a magyar nézők is láthatták már: az HBO itthon is bemutatta a Dustin Hoffman főszereplésével készített - és azóta már le is állított - Befutó-t; az AXN A cég, a Missing - Elrabolva és A folyó című szériákat indította; az m1 pedig az eredetileg Smash címet viselő Kasszasiker-t hozta el Magyarországra. Miután már április van, csak az odaát márciusban és e hónapban bemutatott/bemutatandó sorozatokból válogattunk (a cím után zárójelben az amerikai premier dátumával) - mire számíthatunk itthon a közeljövőben?

Awake (március 1.)

Sci-fibe hajló nyomozós sorozat, amely két párhuzamos világban játszódik. A főszereplő detektív (Jason Isaacs) a családjával együtt autóbalesetet szenved, és amikor magához tér, rá kell jönnie, hogy a felesége meghalt, csak a fia élte túl a szerencsétlenséget - kicsit később viszont arra ébred, hogy a fiát vesztette el, és felesége az, aki mellette van.

NBC

Bent (március 21.)

Romantikus történet egy egyedülálló anyáról (a Jack és Jill egyik címszereplője, Amanda Peet), aki egy jóképű férfit fogad fel háza felújítására. A renoválás azonban jócskán elhúzódik, így a párnak van ideje megismerni egymást: a nő először karrieristának tűnik, a férfiról pedig kiderül, hogy egy "gyógyulófélben lévő" szerencsejáték-függő.

Don't Trust the B---- in Apartment 23 (április 11.)

A történet középpontjában egy csendes, vidéki lány áll, aki álmai munkája miatt költözik New Yorkba, majd egészen mást kap: egy őrült, bulizós szobatársat Chloe személyében. A széria érdekessége, hogy a Dawson és a haverok egykori főszereplője, James Van Der Beek is feltűnik benne, sőt önmagát alakítja: a filmsztárt, aki történetesen jóban van Chloeval.

GCB (március 4.)

Könnyed történet egy frissen elvált, kétgyermekes anyukáról, Amandáról, aki házassága után szülővárosába, Dallasba költözik vissza - ahol egyébként a gimi királynője volt. Most újra összefut a régi osztálytársakkal, és együtt felelevenítik a régi emlékeket. Fontos szerepet kap Amanda ötvenes éveiben járó anyja is, aki még mindig úgy viselkedik, mint egy húszéves.

Girls (április 15.)

"Hiánypótló" alkotás, amely A pletykafészek és a Szex és New York közötti űrt tölti be, hősei ugyanis huszonéves New York-i lányok, akik kamaszkorukon már túl vannak, a középkorúságot viszont még nem érték el. Másban nem nagyon különböznek az említett sorozatokban látható nőtársaiktól, ugyanúgy vásárolgatnak, buliznak, pasiznak.

Starz

Magic City (április 6.)

A Mad Men - Reklámőrültek és a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó keveréke, amely 1959-ben játszódik Miami Beachen. A történet középpontjában egy Ike Evans nevű férfi áll, aki egy elegáns hotelt üzemeltet - amíg a Hentesnek becézett maffiafőnök rá nem veszi, hogy a szerencsejátéknak és a prostitúciónak is adjon helyet a szállodában.

NYC 22 (április 15.)

Robert De Niro rendőrös sorozata, melyet a Drót több epizódjáért is felelős Richard Price-szal közösen jegyez - de csak producerként. A széria főszereplője hat fiatal, akik frissen kerültek a New York-i rendőrség kötelékébe, de máris igen kemény esetekkel kell megbirkózniuk Manhattan északi részén, többek között Harlemben.

Scandal (április 5.)

A Grace klinika (és spin-offja, a Doktor Addison) alkotója, Shonda Rhimes ezúttal egy olyan sorozattal rukkolt elő, amely nem kórházban játszódik. A Scandal-t Judy Smith munkássága ihlette, aki PR-tanácsadóként többek között Bill Clintont is kisegítette botránya után - a történet egy hasonló krízisszakértőről szól, és producerként maga Smith is közreműködik.

The Client List (április 8.)

Az azonos című tévéfilm sorozatos folytatása, melyben a Szellemekkel suttogó-ból ismert Jennifer Love Hewitt egy prostituáltat játszik - aki azonban csak titokban végzi tevékenységét, mert egyébként van egy férje is. A sorozatban A simlis és a szende egykori női főhőse, Cybill Shepherd is feltűnik.

Lifetime

Touch (januári pilot után március 22.)

A Hősök alkotója, Tim Kring új munkája, melyben a 24 Jack Bauerje, Kiefer Sutherland is szerepel. A történet természetesen misztikus irányba halad, miután középpontjában Sutherland karakterének - a feleségét a 2001. szeptember 11-i támadásban elvesztett Martinnak - autista fia áll, aki képes előre látni bizonyos jövőbeli eseményeket.

Veep (április 22.)

Politikai témájú vígjátéksorozat, amelynek központi karaktere az Egyesült Államok fiktív alelnöke, egy Selina Meyers nevű nő (Julia-Louise Dreyfus). A hölgy kezdetben nagyon örül a kinevezésnek, de aztán rá kell jönnie, hogy az állással korántsem azt kapta, amire vágyott - sőt szenátorként sokkal szívesebben dolgozott.