Különösen ijesztő rémület van a Tévémaci szemében - morognak a nézők

lecserélték a TV macit, új TV maci
Vágólapra másolva!
Új Tévémacival rukkolt elő az m2 csatorna, és mint minden régi eltörlése esetén hangosak azok, akik a régit követelik vissza. Számos olvasónk írt e-mailt cikkünk után, a tévérovatban pedig egy nap alatt 1400-an szavaztak - és csak a kattintók 8,6 százaléka szerette meg elsőre a kreatúrát.
Vágólapra másolva!

Az m2 esti meseblokkja új macit kapott, amelyet - az olvasható reakciók alapján - boldogtalanul fogadott sok internetező. A videót, képeket, Tévémaci-történetet tartalmazó cikkünk után sok e-mailt kaptunk, szinte kivétel nélkül a zsörtölődők írtak, azok nem erőltették meg magukat, akiknek esetleg bejött a két új medve. Ildinek annyira nem, hogy szürreális rémálmot látott: "Nem tetszik az új tv-maci! Ijedt szemű, fordított pulóveres, zaklatott maci ez, nem nyújtja a békés, boldog megnyugvást. Közelről különösen ijesztő rémület van a szemében" - írta.

László már-már apokalipszist, sötét jövőt vizionál. "Tán az örök feledés homályába vész Károly bácsi, Irma néni, Frakk, Kukori, Kotkoda, Vízipók, Mirr-Murr, PomPom,Ugrifüles, Mekk mester, nem is beszélve a még régebbiekről: Mazsola és Tádé, Vackor, vagy Rémusz bácsi. És néhány külföldit is lehetne említeni: Lolka és Bolka, Plakátfiú, Varázsceruza, Kisvakond... Helyettük jönnek az idegbajos, hiperaktív mesék,és csodálkozunk, hogy a gyerekeink is olyanok lesznek. Lényeg: én egyértelmű nemmel szavazok az új TV akármire."

Zsuzsa szerint borzasztóan néz, és megijednek tőle a gyerekek, Krisztina petíciót is aláírna, hogy visszahozzák a régit, Kata pedig végképp elkeseredett: "Ezek olyan rondák, hogy ha a gyerek meglátja őket, szellemileg visszafejlődik! Ez hasonló bukás lesz szerintem, mint az új Vuk" - írta nekünk.

Forrás: MTVA/sajtószoba
Forrás: MTVA/sajtószoba

Kattintson, és nézzen képeket az új TV maciról!

Noha a többség támadja, Dani védi az új kreatúrát: "Igen, nagyon tetszik a maci, engem rám és a kistesómra emlékeztet. Az MTV közleményében tesó szerepel, és ez a mai világban jó üzenet lehet a felnőtteknek is, egyrészt a csoportos tévénézés, másrészt a többgyerekesség szempontjából. A végén a nyuszi kacsintása pedig elbűvölő :). Szóval, vannak akik szidják, de a mi kis országunkban mindig ezek lesznek a többségben, egyébként főleg azok teszik ezt, akik egyáltalán nem néznek esti mesét. Szóval én drukkolok az új macinak, ne váltsák le újra, hisz legalább nem plagizált!"

Bukott már meg újítás

Nem ez az első eset, hogy a megújulni kívánó, régihez merészen hozzányúló MTV a nézői értetlenséggel vagy épp ellenállással találkozik: 2005-ben a Szomszédok-at úgy kezdte vetíteni, hogy az új verzióban minden részben infoboxok jelentek meg, amelyek a szereplőkre, az eseményekre, a tárgyakra reflektáltak, mai szemmel: epizódonként több tucat buborék tűnt fel. Az infoboxon túl archív és új felvételeket, képi gegeket, animációkat, valamint vágási trükköket is felhasználtak az alkotók, szándékuk szerint néha az érthetőség, néha a szórakoztatás kedvéért. A néző ellenállás és Horvát Ádám rendező, forgatókönyvíró ellenkezése végül leállította az újítást.

Mit gondol erről? Van esélye a két új macinak? Írja meg nekünk!