Ada: A tévés múltam miatt nem vettek komolyan

Ada a 2011-es Cometen
Vágólapra másolva!
A VIVA TV egykori műsorvezetője nem vágyik vissza a tévéhez, szereti új munkáját és szívesen tölti szabadidejét gyermekeivel. Ada az [origo]-nak elmesélte, milyen nehezen talált állást, miután otthagyta a zenecsatornát.
Vágólapra másolva!

Pintér Adrienn húszévesen került képernyőre, és több mint hét évig vezetett népszerű műsorokat a VIVA-n. Elmondása szerint fontos, hogy az ember több lábon álljon, mert a tévézésből is ki lehet öregedni. "Úgy éreztem, hogy 27 évesen kell kezdenem magammal valamit. Feladtam a szereplést, bár manapság is kapok egy-egy felkérést. Olyan munkát akartam keresni, amiből harminc év múlva is meg tudok élni, ami biztos pontot jelent az életemben. A műsorvezetés nem egy életbiztosítás, könnyen lehet, hogy nem jön be a nézőknek a műsor, nem hozza a várt nézettséget, utána pedig nehéz meggyőzni bárkit, hogy jó vagy erre a szerepre" - mesélte.

Eleinte nem talált a szakmájában munkát, pedig rengeteg helyre elküldte az önéletrajzát: "Üzleti kommunikációt végeztem, akár a lépcső alján, asszisztensként is dolgoztam volna marketing osztályokon. A tévés múltam miatt nem vettek komolyan, nem hitték el, hogy én tényleg elvállalok ilyen munkakört. Mivel tévésztárnak skatulyáztak be, nem osztottak nekem kávéfőzős feladatot, nem kellettem egy cégnek sem. Nyáron aztán sikerült bekerülnöm egy reklámfilmeket gyártó céghez, január óta pedig egy kreatív ügynökségnél dolgozom."

Ada szerint vicces, hogy sokan a mai napig azt hiszik, hogy a VIVA TV-nél dolgozik. "Már évek óta nem vagyok képernyőn, de annyira megőriztek a nézők az emlékeikben, hogy még mindig összekapcsolnak a csatornával"- mondta. Kísérletet tett rádiós műsorvezetésre is, de nem volt a feladat testhezálló számára: "Nem tudtam átszokni arra, hogy csak a hangom szerepel. Nem éreztem, hogy most élő adásban vagyunk, nem mozgott a kamera, nem láttam a monitoron a mozdulataimat. Nagyon fura volt négy fal között beszélgetni mikrofonok mögött, mert nem jött át az érzés, hogy adásban vagyok" - mondta.

2005-ban házasodott össze kollégájával, Timóval, majd 2006-ban szülte meg ikreiket, Bencét és Bálintot. Házasságuk azóta felbomlott, s a fiatal nő egyedül neveli a gyerekeket. Legszívesebben velük tölti idejét, és szereti kamerák nélküli, hétköznapi életét: "Belefáradtam a műsorvezetésbe: hét év alatt kipróbáltam mindent, amit a zenecsatornánál ki lehetett. Szoktam követni a VIVA adásait, szeretem az utazós és az életmód tanácsokról szóló műsorokat, bár mostanában csak akkor jutok ilyenekhez, ha a fiúk nem épp mesét néznek. Két kisgyerek mellett csak akkor vállalnék újra tévés szereplést, ha ugyanígy dolgozhatnék a jelenlegi munkahelyemen és jutna időm a családra is."

Bella Brigitta

Ki hiányzik önnek a tévéből? Írja meg nekünk, felkutatjuk!