Szirota Jennifer: Be voltam már sózva

Vágólapra másolva!
Az X-Faktor-ból való kiesése után a Csillag Születik színpadát választotta a fiatal lány, aki az [origo]-nak elmondta, hogy nem csak kívülről változott, de hangja is más lett az elmúlt két évben.
Vágólapra másolva!

Szirota Jennifer 2010-ben énekelt először RTL-es tehetségkutató műsorban. Akkor az élő show előtt Geszti Péter hazaküldte a mentorházból, a Facebookon mozgalom szerveződött megmentésére: Szirota Jennifer végül újra jelentkezett, de ezúttal a Csillag születik-válogatásra.

"Az X-Faktor-t követően visszaültem az iskolapadba, s mellette ugyanolyan lelkesedéssel énekeltem, mint korábban. Nem ment el a kedvem a zenei pályától, voltak fellépéseim is, bár az elmúlt években nem jártam énektanárhoz. Szerencsés vagyok, mert apukám zenél és nagyon jól énekel, így otthon tudok vele gyakorolni. Sokat változtam; a hangomat folyamatosan képeztem, 18 évesen komolyabb és céltudatosabb is vagyok, az elmúlt hónapokban pedig tizenöt kilót fogytam. A hírekkel ellentétben nem estem kétségbe, mikor a mentorom nem vitt magával az élő show-ba, nem gondoltam arra, hogy végleg elúszott a nagy lehetőség. Úgy fogtam fel, hogy ez volt az első lépcsőfok, amit sikerült elérnem" - mesélte a nyirmadai lány.

A Csillag Születik negyedik szériájának tehetsége produkciójával könnyeket csalt a zsűri szemébe. Hernádi Judit szerint nem volt kérdéses, hogy Jennifernek helye van a következő fordulóban.

"A közösségi portálokon sok lelkesítő levelet kaptam a rajongóktól és ismerősöktől, akik arra bíztattak, jelentkezzek a Csillag Születik-be. Nem azért választottam ezt a műsort, mert csalódtam az X-Faktor-ban, csupán az szólt mellette, hogy előbb kezdődött és már nagyon be voltam sózva. Összeszedtem a bátorságom, nagyon sokat gyakoroltam és kiválasztottam egyik kedvenc dalomat a repertoárból. Alexandra Burke So say you love me című slágere azért áll közel hozzám, mert őt az X-Factor második szériájából hazaküldték, az ötödiket azonban megnyerte. Ez a történet is motivált az újrakezdésben."

Nem Jennifer az egyetlen visszatérő a csatornán. Janicsák Veca először a Csillag Születik-ben próbálkozott, s mivel nem jutott tovább, később az X-Faktor műsorába is jelentkezett. Bár a tehetségkutatót nem nyerte meg, őt választották 2010 női hangjának. Muri Enikőt szintén hazaküldte Geszti a mentorházból, egy év múlva ő lett 2011 legjobb hangú magyar énekesnője.

Szirota nem érzi azt, hogy előnyben lenne a többi versenyzővel szemben, csak azért, mert őt már látta képernyőn a közönség. Ha továbbjut, akkor azt a fejlődésének és nem az ismertségének köszönheti - véli. "A sikertörténeteket arra ösztönöztek, hogy szedjem össze magam és próbáljam meg újra" - mesélte, utalva Muri, Janicsák és Kocsis Tibi szívósságára.

Bella Brigitta