Növelte bevételeit a TV2 anyavállalata

Vágólapra másolva!
A TV2 anyavállalata, a ProSiebenSat.1 Cégcsoport teljesítette 2011-es növekedési célkitűzéseit, és valamennyi lényeges pénzügyi mutatója is javulást mutat. A cég hat százalékkal, 2,756 milliárd euróra növelte a konszolidált árbevételét az előző évihez képest.
Vágólapra másolva!

A ProSiebenSat.1 Cégcsoport teljesítette tavalyi növekedési célkitűzéseit, miközben lényeges pénzügyi mutatói is javulást mutatnak - közölte a TV2. A cég hat százalékkal, 2,756 milliárd euróra növelte a konszolidált árbevételét az előző évihez képest. Az árbevétel növekedésének köszönhetően az EBITDA 7,4 százalékkal, 850 millió euróra nőtt.

Thomas Ebeling, a ProSiebenSat.1 Cégcsoport vezérigazgatója elmondta, hogy a válság ellenére a 2011 újabb rekord év volt a ProSiebenSat.1 számára. Az utolsó negyedévben is sikerült megőrizniük az első három negyedévre jellemző árbevétel növekedést, így jelentősen meghaladták célkitűzésüket, és a vállalatcsoport nettó eredménye rendkívüli mértékben növekedett 2011-ben. A ProSiebenSat.1 Cégcsoport a 2011-es pénzügyi év teljes és auditált eredménykimutatását 2012. március 30-án fogja közzétenni.