Nem tetszik az RTL-nek a médiahatóság TV2-t érintő döntése

Vágólapra másolva!
Igazságtalannak és felháborítónak tartja az RTL Klub programigazgatója, hogy az ÖsszeEsküvők miatt a TV2 csak 18 milliós büntetést kapott, amikor az RTL-nek Való Világ 4. évadja nem megfelelő korhatár alá sorolt, nem elég késői időpontban leadott jelenetei miatt közel 300 millió forintot kellene fizetnie.
Vágólapra másolva!

Mint az [origo] megírta, a hatósági vizsgálat hét esetben állapította meg, hogy a TV2-es ÖsszeEsküvők valóságshow-ban bemutatott jelenetek miatt a műsort a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni, és kizárólag este kilenc óra után lehetett volna közzétenni. Az összesen hat műsorszámot és azok előzeteseit érintő jogsértések miatt a Médiatanács három határozatával összesen 18 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a csatornát március 28-án.

Szerettük volna tudni, elfogadja-e a döntést a csatorna, vagy megtámadja a bíróságon, de a TV2 megkeresésünkre holnapi választ ígért.

A rivális RTL Klubot korábban a Való Világ 4 után az NMHH lényegesen többre, összesen 292 millióra büntette, nem megfelelő időben sugárzott, nem megfelelő korhatár alá besorolt tartalmak miatt (a tévétársaság a döntést bíróság elé vitte, májusban lesz a tárgyalás). Az [origo] megkeresésére Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója jelezte, hogy nem értik az újabb, konkurens tévétársaságot érintő határozatot. "A döntést igazságtalannak és felháborítónak tartjuk, és meg nyomokban sem tudjuk felfedezni az egyenlő elbírálás szándékát" - mondta.

Az [origo] kérdésére, miszerint a 18 milliós bírság mennyiben állítható párhuzamba a Való Világ 4 miatt kiszabott összeggel, Dr. Vass Ágnes, a Médiatanács tagja elmondta, hogy a két műsor jellegében nem volt összehasonlítható, ráadásul az RTL-es reality hosszabb ideig volt képernyőn.

Nézegesse tartalmas és szórakoztató tévés blogunkat is!