Egy hétvége alatt kilencezren jelentkeztek az RTL Klub új sorozatába

Vágólapra másolva!
Két nap alatt kilencezren jelentkeztek az RTL Klub új sorozatába, amatőr szereplőnek - értesült az [origo].
Vágólapra másolva!

Péntek este tette képernyőre az RTL Klub tévészpotját, amelyben mindenféle korú, amatőr szereplőket keres egy tévésorozathoz. Az [origo] kérdésére a csatorna nem kívánta elmondani, miféle szériáról van szó, de azt megtudtuk, hogy közel kilencezer ember jelentkezett hétfő reggelig.

Az RTL honlapján lévő regisztrációs oldal sem ad sok támpontot, csak általános adatokat kell megadni (életkor, foglalkozás, gyerekek száma, tévés tapasztalat, időbeosztás). Valószínűleg heti sorozatról lehet szó, mert napit egy ilyen költségtakarékos évben nem valószínű, hogy bevállalna a tévétársaság: egy rendes napi szappanopera éves szinten 1-1,5 milliárd forintba is kerülhet.

A Szeress most! volt az RTL-en olyan heti, magyar sorozat, amely hosszabban futott, utána évekig nem volt ilyen próbálkozás, majd a Szurdi Miklós rendezte Casino próbálta áttörni a jeget 2011 elején. A kísérlet nem sikerült, az ismert nevek - Szabó Győző, Xantus Barbara (a képen), Voith Ági, Kálloy-Molnár Péter, Csuja Imre, Fenyő Iván - ellenére sem, mert az első rész 34 százalékos közönségaránya után a második epizód már 8 százalékpontot veszett, a 2011 március 1-jén vetített rész pedig csak 19,2 százalékot ért el: a premier első 10-20 percének nézőinek felét elbukta a végére a széria.