Nézzen be az MTV marslakóihoz!

Marslakók, új magyar napi tévésorozat, ami egy internetes újság szerkesztőségéről szól, Mazányi Eszter
Vágólapra másolva!
Március 4-én, dupla résszel indul a Marslakók, az MTV napi szappanoperája, amely sok külső felvételt, napi aktualitásokat is ígér. A központi helyszín egy bulvárlap szerkesztősége: az első tizenhat részben a hat főszereplő és az ötvenhárom mellékszereplő mellett száznál is több statiszta bukkan fel.
Vágólapra másolva!

Március 4-én rajtol a Marslakók, az MTV napi szappanoperája - a sorozatot a kreatív producer, Jáksó László négy éve tervezgeti, az MTVA-val 2011 nyarán kötött szerződést. Mint a február 20-i sajtótájékoztatón elmondta, a műfajhoz képest rengeteg külső felvétellel, akciójelenettel színesítik a sorozatot (helikopterrel forgattak, egy autó fejre állt, egy ház pedig kigyulladt), és napi aktualitások is lesznek benne.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Képgalériáért klikk a fotóra!

Egy epizódot általában 2-3 héttel az adás előtt már leforgatnak, de ezekben egy párperces blokk helyettesíthető, aznap felvett, friss eseményekre utaló jelenetekkel. Az ilyenre nemigen volt még példa itthon, a Barátok közt és a Jóban Rosszban sem reflektál a napi történésekre. Jáksó László az [origo] kérdésére elmondta, hogy a szappanopera nem nélkülözi a humort, de nem próbálnak folyton viccesek lenni, mivel alapvetően drámai sorozatról van szó - azaz inkább dramedyről, amely műfaj egyre népszerűbb az USA-ban is.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Képgalériáért klikk a fotóra!

Több helyszín lesz, a főszereplők lakásán is forgatnak sokat, a szálak azonban egy bulvárlap szerkesztőségében futnak össze. Ismert közéleti személyiségek, médiasztárok, celebek is feltűnnek majd a sok színészt mozgató sorozatban: az első tizenhat részben a hat főszereplő és az ötvenhárom mellékszereplő mellett száznál is több statisztát foglalkoztattak.