Magyar celebek és poltikusok is megfordulnak az MTV-s szappanoperában

Vágólapra másolva!
A Marslakók öt bulvárújságíró főszereplő és a körülöttük mozgó másodlagos szereplők munkáját, konfliktusait, magánéletét mutatja be, akik ismert emberekkel, politikusokkal is interjúznak majd - áll az átlátszó.hu által közzétett dokumentumban.
Vágólapra másolva!

Márciusban rajtol az MTV napi szappanoperája, amelynek szereplőiről, áráról az [origo] is írt korábban, akárcsak a nézettségi elvárásokról. Az átlátszó.hu által közzétett dokumentumból több részlet is kiderül: a Marslakók egy fiktív szerkesztőségben játszódik, a főszereplők bulvárújságírók, akik különféle feladatokat oldanak meg. A sorozatban gazdasági bűncselekmények éppúgy előfordulnak majd, mint "egy közismert modell szponzorszerződése egy kozmetikai céggel vagy épp egy sztár titkos kapcsolata a bébiszitterrel."

A műsorban valódi celebek és napi aktualitások is feltűnnek majd, politizálni viszont nem fognak - áll a szövegben. A fiktív történetben sok lesz a valóságos szál és saját magát alakító szereplő, a fikció és a dokumentum keveredik, "folyamatosan be vannak vonva közismert emberek is". A leírás szerint a Marslakók nem engedi, hogy a néző pontosan meghatározhassa, hol a határ a dokumentum és a fikció között, így a főszereplők a saját nevükön szerepelnek, és bulvárújságírókként elmennek valódi partikra is. A napi aktualitások gyártásán egy külön stáb dolgozik a műsor stábján belül, és reflektálnak majd az internetes kommentekre is.

A leírás szerint öt bulvárújságíró áll a középpontban, a sorozart a körülöttük lévő másodlagos szereplők munkáját, konfliktusait, magánéletét is bemutatja. Valódi celebekkel, tévésztárokkal, politikusokkal is interjúznak majd. A szöveg szerint a sorozatnak nem célja "tolsztoji jellemábrázolásra, drámai mélységekre törekedni", viszont lesz benne "botrányként kommunikálható esemény." A fő helyszín egy nagy, egyterű, amerikai rendszerű szerkesztőség "csörögni képes telefonokkal és személyes tárgyakkal".

A szövegben az áll, hogy a Marslakók "egy világszinten új kezdeményezés, magyar találmány", de hasonló műsorok voltak már szép számmal, Argentínában például Juan Carlos Mesa főszereplésével 1983-tól öt éven át futott egy Mesa de noticias című napi, aktuális, humoros szappanopera, amely egy szerkesztőség mindennapjait mutatta be.

A napi sorozat hátteréről többet itt olvashat.

Tévés sztorija van? Látott valami furcsát, érdekeset? Mit kérdezne a tévécsatornáktól? Írja meg nekünk!