Tízmillió forintot lehet nyerni Vágó István új, háromfordulós kvízében

Vágó István
Vágólapra másolva!
Már lehet jelentkezni Vágó István új kvízébe, amely a leírás szerint három fordulóból áll, a vége felé pedig emlékeztet a Fele sem igaz című, nyolcvanas években látott vetélkedőre, amelyet szintén Vágó vezetett. A műsor a Story4-en indul idén tavasszal.
Vágólapra másolva!

Átvágó címmel indul idén tavasszal Vágó új kvíze: a tévés az RTL Klub ajánlatára nemet mondott, nem akarta visszavenni a Legyen ön is milliomost-t, inkább a sajtá fejlesztésű kvízét elfogadó Story4-gyek kötött szerződést.

A formátum leírása alapján a stúdióban három játékos kezdi meg a küzdelmet az első fordulóban, ahol villámkérdéseket kapnak. Aki elsőként, illetve másodikként gyűjt be öt helyes választ, továbbjut a második fordulóba. Ebben egy tulajdonnevet keresnek (személy, földrajzi név, csoport, intézmény, ilyesmi). A játékvezető kérdéseket tesz fel a két játékosnak. A kitalálandó névvel a válaszok asszociatív kapcsolatban vannak, s ezek az asszociációk vezethetnek el a megfejtéshez. Összesen tíz kérdés van előkészítve. Aki egy kérdésre tudja a választ, megnyom egy gombot, és ha ez helyes, nyer ezer forintot. Az mondhatja be a főrejtvény megoldását, aki egy villámkérdésre jól válaszolt, és ezzel továbbjut a végső fordulóba, ahol megsokszorozhatja a nyereményét. A főrejtvény megfejtése után nincs több kérdés ebben a fordulóban, tehát pénzszerzési lehetőség sincs.

A harmadik fordulóban játékos a korábban megnyert ezreseivel játszik. Tíz állítással kapcsolatban kell állást foglalnia, hogy azok igazak-e vagy sem. Álláspontját a rendelkezésére álló pénzösszeg erejéig támogathatja meg. Ha jól dönt, a feltett pénzt megnyeri, ha rosszul, elveszti. Közben a játékvezetővel az állításról beszélget, a játékvezető érveket sorol az egyik vagy a másik döntést erősítendő. A tizedik kérdés végén az így összegyűlt pénz a nyereménye, amely a játék során maximum tízmillió forint lehet.

A kvízre a Story4 honlapján lehet jelentkezni.