Így néz ki a megújuló Tények - fotó

Vágólapra másolva!
Szombaton, január 14-én indul a TV2-nél a virtuális átállás a Tények-kel, és ezt követi majd a Napló, az Aktív és a Mokka. Ez a több millió eurós fejlesztési beruházás része, amelyről Simon Zsolt vezérigazgató itt beszélt az [origo]-nak.
Vágólapra másolva!

Január 14-én megtörténik a TV2-nél a virtuális átállás a Tények-kel, és ezt követi majd a Napló, az Aktív és a Mokka. Az új dizájnt a csatorna grafikusai tervezték, a projekt egy több millió eurós fejlesztés része.

A műsorvezetőkön kívül nincs ember a stúdióban (se operatőr, se súgógépes), ez jelentős változás az eddigiekhez képest. A TV2 közlése szerint nézők nagyobb teret látnak majd a képernyőn keresztül, miközben kisebb stúdió kell a felvételhez.

tv2

A műsorvezetők maguk veszik fel a mikrofont és a fülhallgatót, állítják be a hangerőt, de még a súgógépet is saját ők irányítják, egy lábbal vezérelhető pedál segítségével - emiatt próbálnak mostanában a stúdióban, hogy rutinszerűen menjen.

A Tények stúdiójában három kamera van, ebből kettő rögzített, ami jobbra-balra és fel-le tud mozogni, illetve egy sínen mozgó: mindegyik kamera automata és leköveti a mozgást.