Elindult a TV2 és Vágó István pere

Vágólapra másolva!
Január 12-én megkezdődött a TV2 és Vágó István közötti per, a műsorvezetőtől 3 millió forintot követel egykori csatornája.
Vágólapra másolva!

A TV2 még 2011 júliusában perelte be Vágó Istvánt: a csatorna vezetősége szerint egykori műsorvezetőjük valótlan dolgot állít azzal, hogy politikai okok álltak kirúgása hátterében. A TV2 a hitelrontás miatt 3 millió forintot követel a kvízmestertől, amire az - a tegnapi tárgyalás után - így reagált a Borsnak: "Nem nagyon értem, hogy a TV2 miért tartja még fent az álláspontját. Arra számítok, hogy nem lesz második forduló, és visszalépnek. Jó szándékúan ezt is tanácsolnám, mert az ügy nem tesz nekik jót."

TV2

Vágó másfél évig volt a TV2 műsorvezetője, majd 2010 novemberében távoznia kellett a csatornától - Kiss Péter, a TV2 programigazgatójának akkori nyilatkozata szerint azért, mert "a TV2 műsorterveiben nem szerepel olyan formátum, amely igazán illeszkedne István személyéhez és kvalitásához". Vágó akkor az [origo]-tól tudta meg, hogy a csatorna szerződést bontott vele, később pedig azt hangoztatta - például a Demokratikus Charta pécsi szervezetének rendezvényén -, hogy szerinte politikai okok állnak a döntés hátterében.

A TV2 erre közleményt adott ki arról, hogy beperli egykori műsorvezetőjét: "Miután a TV2 korrektül elszámolt Vágó Istvánnal, egy ideig türelmesen figyeltük a televízió ellen indított rágalomhadjáratát, amelyet legtöbbször légből kapott összeesküvés-elméletekkel színezett, de néhány nyilatkozatával túl messzire ment, így a TV2 vezetése úgy döntött, a bíróság előtt számoltatja el az exkvízmestert valótlan állításaiért." Vágó akkor az [origo]-nak is reagált a hírre, azóta egyébként új munkát kapott a Story4-en.