Elhunyt a Vészhelyzet egyik színésze

Vágólapra másolva!
Elhunyt James Farentino színész, aki a Vészhelyzet-ben George Clooney karakterének apját alakította - de játszott több filmben és sorozatban is.
Vágólapra másolva!

Január 24-én, 73 éves korában, hosszas betegség után, Los Angelesben, a Cedars-Sinai Medical Centerben elhunyt James Farentino - írja az eonline.com.

A színész a Universal Picturesszel kötött szerződést a hatvanas években, Golden Globe-díjat is nyert, és számos sorozatban, filmben tűnt fel (A végső visszaszámlálás, A Názáreti Jézus, A Szahara titka, Nincs menekvés, Gyilkos a tükörben, Golyóálló, The Fugitive, The Bold Ones: The Lawyers, Rod Serling's Night Gallery, Police Story). Állandó szereplő volt a nyolcvanas években az ABC csatorna sokáig futott Dinasty című szériájában. A követező évtizedben bírósági ügye is volt, Frank Sinatra egyik lányát zaklatta a döntés szerint, felfüggesztett büntetést kapott, pszichiátriai vizsgáltra és alkoholelvonóra is elküldték. Tina Sinatrával öt évig volt korábban kapcsolata, kábítószer (kokain) birtoklása miatt is letartóztatták 1991-ben.

Itthon a Vészhelyzet-ben is láthatták a magyar nézők, George Clooney karakterének apját alakította. 1998-ban a Melrose Place-ben is szerepet kapott.

--------------

Tévés sztorija van? Látott valami furcsát, érdekeset? Mit kérdezne a tévécsatornáktól? Írja meg nekünk!