Betiltották a szórakoztató tévéműsorok kétharmadát Kínában

Vágólapra másolva!
Sikeresen zárult a "túlzottan szórakoztató és vulgáris" televíziós műsorok ellen indított kampány Kínában: tavaly október óta a szórakoztató show-k kétharmada eltűnt a képernyőről - számolt be a műsorsugárzást ellenőrző Állami Rádió-, Film- és Televízióhivatal.
Vágólapra másolva!

A hatóság tavaly októberi rendelkezésében heti két adásban és főműsoridőben napi 90 percben korlátozta a szórakoztató show-k időtartamát az ország 34 műholdas adója számára, továbbá napi legalább kétórányi hírműsor sugárzását is előírta az érintett csatornáknak. A január elsején életbe lépett intézkedés hatására 126-ról 38-ra csökkent a főműsoridőben sugárzott szórakoztató műsorok száma. A tehetségkutató és társkereső programok helyett "tradicionális erényeket és szocialista értékeket" terjesztő műsorokat, többek között dokumentumfilmeket, illetve kulturális és ismeretterjesztő adásokat adtak.

Kína széles körű cenzúrát alkalmaz a vezetés által politikai és társadalmi szempontból kényesnek és ártalmasnak tartott filmekkel és műsorokkal szemben. Egyes feltételezések szerint a szórakoztató műsorok számának csökkentésére vonatkozó intézkedés a közmorál ápolása mellett arra is szolgál, hogy támogassa az állami adókat a népszerű műholdas csatornákkal szemben.