Tizennégy évig titkolták a Herkules címszereplőjének betegségét

Vágólapra másolva!
A Herkules egykori főszereplője, Kevin Sorbo még a fantasysorozat forgatása alatt kapott szélütést, de a képernyőn ebből semmi sem látszódhatott.
Vágólapra másolva!

Az ötvenkét éves színésznek a tervek szerint novemberben jelenik meg önéletrajzi írása - True Strength: My Journey from Hercules to Mere Mortal and How Nearly Dying Saved My Life címmel -, de a Neurology Now című szaklappal már most megosztotta azt, ami a könyvben a legjobban meglepheti a Herkules rajongóit.

Sorbo tizennégy év után árulta el, hogy 1997-ben stroke-ot szenvedett, ami az eredetileg 1995 és 1999 között futott fantasysorozat forgatását is érintette. A színészt két úgynevezett csendes stroke után érte a már maradandó károsodást okozó szélütés, melynek következtében részlegesen lebénult, és jó ideig a beszéd is nehezére esett.

A népszerű sorozat producerei úgy döntöttek, titokban tartják a címszereplő betegségét, így a felépülés időszakában vendégszereplőket vontak be, és jócskán átíratták a forgatókönyvet, hogy a nézők ne vehessenek észre semmit. A színésznek saját bevallása szerint két évre volt szüksége, mire visszanyerte régi formáját, és - ahogy a stroke előtt - újra ő maga végezhette a kaszkadőrmutatványokat is.