A gyártó cég elkerülte volna a Négy Esküvő körüli pert

Vágólapra másolva!
A Négy Esküvő nyertesei az elmaradt nászút miatt perelnek, a másik fél szerint kaphattak volna megfelelő kártérítést.
Vágólapra másolva!

Július 14-én megjelent cikkünkre - melyben a Négy Esküvő nyerteseiről írtunk, akik az elmaradt nászút miatt perelnek - a gyártó cég, a Q-Art Művészeti Kft. és a műsort adó Viasat3 is reagált. Nyilatkozataikat változtatás nélkül, teljes egészében közöljük.

"Annak ellenére, hogy jogi felelősség nem terhelt minket az Aeroviva csődje kapcsán, erkölcsileg fontosnak tartottuk a kárpótlást, ezért felajánlottunk a nyerteseknek a január végi utak helyett február elejei kenyai utakat. Miután az időpontot nem fogadták el, leutazható utazási utalványokkal szerettük volna kompenzálni őket. Ezt követően álltak elő irreális követelésekkel, amelyeket természetesen nem tudtunk teljesíteni. Az öt párból tegnap a második is elfogadta az ajánlatunkat, aminek nagyon örülünk, és sajnáljuk, hogy a másik három párral nem sikerült megegyezni. Ők a közleményükben valótlan állításokat is megfogalmaztak, ezen felül szerződésszegést is elkövettek. Az ennek megfelelő jogi lépéseket természetesen meg fogjuk tenni" - nyilatkozta Gonda Péter, a Q-Art ügyvezető igazgatója.

"A Négy Esküvő szereplői a műsort gyártó Q-Art-tal állnak szerződésben, ilyen formán az ő kizárólagos kötelezettségük a nyertesek számára a díjazás biztosítása. A Viasatot ezügyben semmilyen felelősség nem terheli. Ennek ellenére, miután nyilvánvalóvá vált, hogy az Aeroviva Utazási Iroda több ízben tett ígérete ellenére sem tudta biztosítani, hogy műsor győztes házaspárjai eljussanak az álomnászútjukra, a Viasat a Q-Art-tal közösen kereste a megoldást a nyertesek kompenzálására" - mondták el a Viasat sajtóosztályán.