Beverekedte magát a tízbe Bud Spencer és a Kung Fu Panda

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub tehetségkutatóját nemhogy megverni, megszorongatni sem tudja semmilyen műsor 2012 őszén-telén. Egy jó Bud Spencer-Terence Hill film még mindig hoz egymillió nézőt az RTL-nek, a Tv2-nek a Kung Fu Panda szállított sok fiatal tévézőt.
Vágólapra másolva!

Az év 48. hetében a legnézettebb hazai tévécsatorna az RTL Klub volt, átlagosan a tévézők 19,4 százaléka követte a műsorát. Második lett a Tv2 (16,8%), harmadik az MTV (8,5%), a középmezőnyben pedig nagyjából egyforma eredményt (3,8-4%) ért el a Viasat3, a Cool és a Film+.

A legnézettebb műsor - ahogy az hetek, hónapok óta megszokott - az X-Faktor volt: az RTL tehetségkutatója rendületlenül tartja magát kétmillió fölött. A másfél milliós nézettséget ezenkívül csak a Barátok közt lépte túl, a Való Világ egy adása pedig 1 millió 444 ezer embert is érdekelt, a vasárnap esti párbaj keltette fel a nézők figyelmét. A Tv2 valóságshow-jának, az ÖsszeEsküvők-nek a legjobb eredménye 938 ezer néző volt. Az MTV legnézettebb adása a Híradó volt, 784 ezer tévézővel.

Top 10, teljes lakosság

agb

Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel.
Az utolsó oszlopban a közönségarány látható, előtte a nézőszám olvasható, ezer főben megadva.
Forrás: AGB Nielsen

---------------------------

A kereskedelmi célcsoportban is az RTL Klub (19,2%) nyert, a Tv2 csak 14,6 százalékot ért el. Az ötven alatti felnőtt nézőknél a Viasat3 újfent megverte az M1-et, sőt, a Cool és a Film+ is jobb közönségarányt ért el a múlt héten, mint a köztévé 1-es csatornája.

A tízes toplista a kereskedelmi célcsoportban kissé másképp néz ki, feltűnő, hogy a filmekre fogékonyabbak a fiatalabbak. A Kung Fu Panda például az ötven fölöttieket egyáltalán nem érdekelte, de 18-49-ben aratott. A Tv2 a Napló-val, az NCIS-szel és a Tények-kel szerepel még a top 10-ben, amúgy RTL-es dominancia figyelhető meg.

Top 10, 18-49-es célcsoport

agb

Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel.
Az utolsó oszlopban a közönségarány látható, előtte a nézőszám olvasható, ezer főben megadva.
Forrás: AGB Nielsen