Az idősek Sissit, a fiatalabbak a Való Világot nézték a karácsonyfa mellől

Vágólapra másolva!
A teljes lakosságnál a Sissi - Az ifjú császárné volt a legnézettebb film az év 51. hetében, ez azonban csak 18. lett az ötven éves kor alatti felnőtt nézőknél.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságnál az MTV-n adott Sissi - Az ifjú császárné volt a legnézettebb film az év 51. hetében. A köztévé kétségtelen sikere még, hogy a múlt héten három műsora is felkerült a tízes toplistára (ilyenre nem nagyon volt példa mostanában), de a nagy mámorban a sikerek kommunikációjába némi ferdítés csúszott. "A Sissi-trilógia három adásának valamelyikére összesen 3,784 milliónyian voltak kíváncsiak, ez a teljes népesség 41,2%-a" - áll az diadalittas MTVA-s közleményben, holott ez nyilván nem összeadható, ugyanis erősen valószínű, hogy nagyjából ugyanazok a nézők ülték végig a három részt. Ugyanígy, ha Doktor House egy, 22 részes évadját megnézi részenként egy-egy millió néző, akkor nem állítható, hogy 22 millió magyar szereti Hugh Laurie fanyar karakterét.

agb

Sissi az ötven fölötti tévézők érdeklődésének köszönheti első helyét a teljes lakosságnál mért listán, mert csak 18. lett az ötven éves kor alatti felnőtt nézőknél. A 18-49-es, kereskedelmi célcsoportban a Való Világ párbaja volt a hét legnézettebb tévéműsora, 28,7 százalékos közönségaránnyal. Második a Jégkorszak című film, harmadik az RTL-es Híradó lett, de az X-Faktor eltűntével nem is akadt kiugró teljesítmény a héten, jóformán minden műsor 30 százalékos közönségarány alatt maradt.

A hetet 16,68 százalékos nézettséggel az RTL Klub nyerte, hajszállal a TV2 előtt. Az MTV 10,37 százalékos közönségaránnyal ment a teljes lakosságban. A kereskedelmi célcsoportban az RTL másfél százalékponttal verte csak nagy riválisát, ősszel ennél nagyobb volt a különbség.

A műsor címe előtt az időtartam, utána a nézőszám, majd a közönségarány látható. Forrás: AGB Nielsen.