A Jóbarátok sztárjával kezdhetjük az új évet

Mr. Sunshine Matthew Perry
Vágólapra másolva!
A PRO4 január 1-jén egyben leadja a Mr. Sunshine első és egyetlen évadját - úgy, hogy a sorozat eddig még nem ment itthon, vagyis egy eléggé szokatlan premiernek lehetünk tanúi. A széria egy lepukkant sportcsarnok mindennapjait mutatja be, humoros - vagy legalábbis annak szánt - formában, a Jóbarátok-ból ismert Matthew Perryvel a főszerepben.
Vágólapra másolva!

A Jóbarátok Chandlerje, a Golden Globe- és négyszeres Emmy-jelölt Matthew Perry nemcsak színészként tűnik fel a sorozatban, de a szériának írója és producere is, mondhatni tehát, hogy teljes egészében az ő gyermekéről van szó. A történet középpontjában a Sunshine Center nevű, San Diegóban található sportcsarnok áll (innen a cím), ezt vezeti Perry karaktere, Ben Donovan. Helyzetét csak nehezíti a csarnok kiszámíthatatlan tulajdonosa, Crystal, valamint volt barátnője, Alice, aki szintén a cégnél dolgozik, és jelenleg egy másik kollégával, Alonzóval kavar.

A sorozat természetesen nemcsak a sportközpont irányítási feladatait és az alkalmazottak ügyes-bajos dolgait mutatja be a nézőknek - hisz ezzel amúgy is nehéz lenne eladni egy tévés produkciót -, a szereplőkön keresztül azok magánéletére is kitér. Bent például éppen a negyvenedik születésnapján dobja ki barátnője, hogy aztán az egykori profi kosárlabdázóval, Alonzóval kezdjen viszonyt. A munkájával amúgy elégedetlen Bent ezután már rendezett magánélete sem kárpótolja, így kénytelen átértékelni addigi életét.

A probléma Perrytől sem áll éppen távol, hisz ő 2009 augusztusában töltötte be a negyvenet - talán ezért is tekintette szívügyének a produkciót. A nézőknek azonban nem tetszett túlságosan a történet, az ABC a megrendelt tizenhárom epizódból végül is csak kilencet adott le. A színész-író-producert megviselhette az ügy, főleg úgy, hogy korábbi sorozata, A színfalak mögött is csak egy évadot ért meg. A Mr. Sunshine bukása után Perry be is jelentette, egyhónapos pihenőre megy, hogy a kijózanodásra és a felépülésre koncentráljon - régóta küszködik ugyanis alkohol- és gyógyszerfüggőséggel, 1997-ben és 2001-ben is kénytelen volt bevonulni elvonóra.

Egy biztos: sorozata nem a színészek miatt bukott meg. Maga Perry a Jóbarátok Chandlerjeként lett világszerte ismert, de a klasszikus vígjátéksorozaton kívül is láthattuk számos produkcióban, például a Bolond szél fúj, a Megint 17 vagy a Bérgyilkos a szomszédom című filmekben - előbbiben Salma Hayek, utóbbiban Bruce Willis partnereként. Emellett olyan sorozatok egy-két epizódjában tűnt fel, mint a Beverly Hills 90210, az Ally McBeal, Az elnök emberei vagy a Dokik.

ABC

Ben főnökét a négyszeres Emmy-díjas Allison Janney alakítja, aki a sorozatrajongók számára Az elnök emberei-ből lehet ismerős - dolgoztak tehát már együtt Perryvel korábban is, de amíg a színész a politikai szériának csak három epizódjában szerepelt, addig a színésznő százötvennégyben. A Mr. Sunshine-ban játszik még többek között Andrea Anders (Joey csinos szomszédnője a Joey-ban) és James Lesure (Las Vegas, Rúzs és New York), egy kisebb szerepben pedig a Lost-ban Hurleyt játszott Jorge Garcia is feltűnik.

"Az embernek nincs választása"

Perry tíz éven át játszotta Chandler Bing karakterét, így nem csoda, hogy a nézők a mai napig azonosítják vele - holott a Jóbarátok már 2004-ben véget ért. A színész viszont éppen emiatt próbálkozik folyamatosan a tévében: "Az embernek nincs választása. Ha nem fogadná el, hogy azonosítják a szerepével, minden napja rosszul indulna. A Jóbarátok életem legjobb élménye volt, ezért nem akarok nagyon eltávolodni tőle, azonban mindig szeretnék valami újat mutatni a nézőknek. Csináltam pár drámát is, de a közönség számára mindig a vicces pasi maradok, úgyhogy most megint inkább a vígjátékkal próbálkozom" - nyilatkozta a színész a Starpulse-nak a Mr. Sunshine indulásakor.

ABC

"Nagyon jó móka, hogy nem csak színészként veszek részt a produkcióban: A színfalak mögött-tel volt már ilyen tapasztalatom, de most is érdekes látni a teljes folyamatot. Vannak olyan poénok, amelyeket a forgatókönyvben leírva halálosan viccesnek találok, de aztán a forgatáson egyáltalán nem jönnek ki jól. Pont ezért nagyon nyitott vagyok minden ötletre, szívesen fogadok bármilyen véleményt a kollégáktól - sőt akár a háttérstáb tagjaitól is. Sok az improvizáció is a Mr. Sunshine-ban, a forgatáson rengeteget hülyültünk, remélem, a nézők is viccesnek találják a végeredményt" - mondta Perry a Crave Online-nak.