Gundel Takácséktól vesz át ötletet az NBC vetélkedője

Vágólapra másolva!
Nemcsak hivatkoznak a Maradj talpon!-ra, hanem konkrét ötleteket is átvesznek az m1 vetélkedőjéből a műsor amerikai változatának alkotói - írja az MTV. December 19-én debütál a Who's Still Standing? az NBC csatornáin.
Vágólapra másolva!

Két és fél hónappal a magyar premier után, december 19-én indul a Maradj talpon! amerikai változata az NBC-n. A Who's Still Standing? adásait a karácsony előtti, négynapos bevezető kampány után hétfő esténként fogják vetíteni az amerikai televízió-hálózat csatornái - jelentette be a napokban az NBC vezetése. Közleményükben a vetélkedő jelenleg futó spanyol és magyar változatainak sikerére is hivatkoznak, utóbbiról megjegyezve: a Maradj talpon! nagyon jól teljesít Magyarországon - írja az MTV.

Bányai Gábor, a magyar vetélkedő kreatív producere szerint a licencműsorok gyártói rendszeresen tartják a kapcsolatot, hiszen remek ötleteket lehet átmenteni az egyes változatokból: "Az amerikai gyártó minket is megkeresett a licenctulajdonoson keresztül, és alaposan megvizsgálta a Maradj talpon! adásait. Jópofa ötletnek tartották például, hogy a kihívó játékosok nyereményét rejtő pénzkorongok nemcsak automatikusan nyílhatnak fel egy-egy forduló után, ahogy ez az eredeti formátumban van, hanem a műsorvezető is irányíthatja a folyamatot, ezzel is növelve a játék izgalmát. Ezt az ötletünket át is vették a saját változatukba."