Muri Enikő: Keresztes Ildikót vártam, Feró meglepetés

Vágólapra másolva!
Muri Enikő 2010-ben majdnem bejutott az X-Faktor-ban a legjobb tizenkettő közé, de az élő show-k előtti utolsó lépcsőt már nem vette sikerrel, Geszti Péter nem válogatta be. Most Ferónál nyerő volt, némi rutinnal, de erős izgalommal készül az élő show-ra.
Vágólapra másolva!

"Már a tavalyi kieséskor tudtam, hogy indulni fogok újra, buta lettem volna nem kihasználni egy ilyen lehetőséget. Akkor a Facebookon csináltak nekem egy támogató oldalt, persze jó érzés volt olvasni. Nagyon örülök, hogy most vagyok itt, a stábtagokat is nagyon megszerettem, lehet élvezni a közös munkát" - mesélte az [origo]-nak.

Kicsit örül, hogy most nem Geszti Péter elé került. "Talán úgy állt volna hozzám, hogy még többet vár el, mert egy tavalyi kiesőnek többet kell mutatnia. Hogy ki lesz mentor, azt előre én sem tudtam, de Keresztes Ildikóra tippeltem, így az, hogy Ferót kaptuk, nagy meglepetés" - magyarázta. Őt jó értelemben vett mindentudónak, Keresztest "vagány nőcis típusnak" tartja. Malek Miklóst nem volt ideje megismerni, Geszti Pétert pedig céltudatossága, kreativitása miatt tartja nagyra. Feró korábbi, punkos munkásságát nem ismeri alaposan, de a késői, slágernek írt Nyolc óra munká-ra még ő is emlékszik.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Muri Enikő nyíregyházi, régebben költözött Pestre, korábban kollégiumban lakott. "Érettségi után Gór Nagy Mária színitanodáját kezdem el, ott lennék harmadéves, de halasztok. Most az RTL Klub által biztosított lakásokban lakunk, a lányok együtt: minden csaj nagyon alkalmazkodó. Sokat járunk át, figyelünk egymásra: ha valaki alszik, senki nem csap zajt" - mesélte.

Egy saját és egy közös dallal indulnak, de nem mondhatja el, melyikkel kezdi. "Az első dalnak ütősnek kell lennie, maradjon meg az emberekben. Az eddigi dalválasztásaimmal elégedett vagyok, bár talán vihettem volna gyorsabbakat is. A countryt kedvelem, Shania Twain abszolút példaképem, de szeretem Aguilerát, Beyoncét is" - tűnődött.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Van egy zenekara, édesapjával és más zenészekkel alakította tavaly. Főleg angol nyelvű dalokat játszanak, velük szeretne dolgozni, ha kiesik az X-Faktor-ból. "Írtam pár verset, egyszer megmutattam egyet egy ismerősnek, azt mondta, ez inkább dalszöveg" - mesélte dalszerzői ambícióiról.

Kereskedelmet, marketinget tanult, a rendezvényszervezés érdekelné, ha nem énekelhetne. Hangszeren nem játszik, de idővel gitározni megtanulna. "Voltam már korábban pár énekversenyen, például Nyíregyházán, Kisvárdán, két-háromszáz ember előtt léptem fel, és volt, hogy a szívem majd kiugrott a helyéről az izgalomtól. Ígérem, hogy mindent bele fogok adni, igyekszem nem szégyent hozni azokra, akik bíztak bennem" - fogadkozott.

Néznivaló: ők az új versenyzők az X-Faktorban