Vádat emeltek Liptai Claudia ellen közokirat-hamisítás miatt

Liptai Claudia
Vágólapra másolva!
A budapesti VI. és VII. kerületi ügyészség kedden vádat emelt Liptai Claudia tévés műsorvezető ellen parkolással összefüggő közokirat-hamisítás miatt.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség közleménye szerint azért emeltek vádat a színésznő ellen, mert Liptai Claudia 2011. április 13-án Budapesten a VI. kerületben jogosulatlanul használt egy mozgásában korlátozott személy részére kiállított parkolási igazolványt.

Az [origo]-nak sikerült elérni telefonon Liptait, aki azonban mindössze annyit közölt, hogy "ebben az ügyben egyáltalán nem szeretnék nyilatkozni".

Liptai korábban több műsort is vezetett a TV2-n, és szerepelt a Jóban Rosszban című sorozatban is. Legutóbbi műsorából, a Mokká-ból kiszállt, és jelenleg a sorozatban sem forgat, de az nem világos, hogy milyen szerződéses viszonyban van a csatornával. A TV2 kérdésünkre annyit közölt, hogy nem kommentálja a vádemelésről szóló hírt.

Liptai idén áprilisban került a bulvárlapok címoldalára, mert a beszámolók szerint jogosulatlanul parkolt mozgáskorlátozottaknak kiállított igazolvánnyal.

A műsorvezető az esetet véletlen balesetként állította be: azt állította, vett aznap parkolójegyet, de azt nem tudta bemutatni. A rokkantkártya pedig szerinte úgy került a műszerfalra, hogy amikor becsapta a kocsija ajtaját, az kiesett a napellenzőből egyenesen a műszerfalra.