Legalább 792 millió forintba kerül a futball-vb közvetítési díja

Vágólapra másolva!
Az European Broadcasting Unióval kötött előszerződés értelmében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak elsőre 792 millió forintot kell fizetnie a futball-világbajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogaiért.
Vágólapra másolva!

Az European Broadcasting Unióval (EBU) kötött előszerződés szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 792 millió forintot fizet a 2014-es futball-világbajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogaiért - áll a dokumentumban, amit az Átlátszó.hu szerzett meg az Alaptól. Ennél többe fog kerülni az esemény, mert különféle költségei lesznek az MTVA-nak és az MTV-nek a rendezvény előtt és alatt (utazás, szállás, napidíjak).

Az idei 58,7 milliárd forinttal szemben jövőre 64,8 milliárd forintot kap a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), amely szétosztja a pénzt az állami az MTV-nek, a Duna TV-nek, a Magyar Rádiónak és az MTI-nek.

A 2010-es világbajnokság közvetítése jelentős nézettség-emelkedést hozott az MTV-nek, miközben reklámszpotból, szponzorációból és jogértékesítésből is legalább 600 millió forint jött össze.