Már szeptembertől lepasszolja a Tv2 a Bajnokok Ligáját

Vágólapra másolva!
Szeptembertől a Tv2 férfi célcsoportra fókuszált csatornáján, a Pro4-en lesznek láthatók a Bajnokok Ligája keddi mérkőzései.
Vágólapra másolva!

Szeptembertől a Pro4-en lesznek a Bajnokok Ligája keddi mérkőzései, a Tv2 vezetői döntésének értelmében. A Szuperkupa közvetítése nézettségi rekordot hozott a férfi nézőkre fókuszáló csatornának: a 18-49-es korcsoportban a közvetítés ideje alatt tízszer annyian nézték a Pro4-et, mint egy átlagos péntek estén.

A közvetítések sora a H-csoport rangadójával, az FC Barcelona - AC Milan csoportmérkőzéssel kezdődik szeptember 13-án. A kommentátor továbbra is Hajdú B. István lesz és marad a heti Bajnokok Ligája magazin is, amely pénteken kerül a Pro4 képernyőjére.

A Tv2-nek a Bajnokok Ligája presztízsszempontból jó volt, hogy legyen fontosabb sportesemény a képernyőn (a rivális csatorna Erdei Zsolt meccseit és a Forma-1-es futamokat adja), de nézettségben kedd esténként rendszeresen kikapott az RTL Klubtól a 18-49-es célcsoportban. A döntés meghozatalát elősegítette, hogy nem jutott be magyar csapat a BL csoportkörébe, így nem várható az érdeklődés jelentős növekedése. A Pro4 (bőven egy százalék alatti) nézettségét viszont megdobhatja a keddi BL-meccs, a magazinműsor.