Megvált színházi szerepeitől a börtönbe siető Stohl András

Vágólapra másolva!
Kollégái, köztük maga az igazgató, Alföldi Róbert helyettesíti Stohl Andrást a Nemzeti Színházban, amíg a színész a börtönbüntetését tölti. Stohl azt mondta az [origo]-nak, hogy minél hamarabb börtönbe vonul, és reméli, hogy szabadulása után visszakapja a szerepeit.
Vágólapra másolva!

"A szerepeimet átveszik a kollégák, én pedig minél hamarabb elkezdem a büntetésem letöltését" - mondta az [origo]-nak Stohl András, akit kedden tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság ittas vezetésért. Stohl egyelőre azért nem tudott pontos időpontot mondani, mert - ahogy fogalmazott - "az természetesen a büntetés-végrehatási intézettől függ, de amilyen gyorsan lehet, börtönbe vonulok".

A Nemzeti Színház színésze délután arról állapodott meg Alföldi Róberttel, az intézmény igazgatójával, hogy a szerepeit a kollégái alakítják, amíg ő a büntetését tölti. A Nemzeti Színház közleménye szerint az egyik darabban maga az igazgató helyettesíti majd Stohlt, az Egyszer élünk... című előadásban a tiszteletes és a szovjet százados szerepét Alföldi Róbert játssza majd.

"Az ember tragédiája című előadásban az Eszkimó szerepét Makranczi Zalán, a Berzsián és Dideki című előadásban Berzsián, a költő szerepét Földi Ádám, a Holdbeli csónakos című előadásban Vitéz László szerepét Fehér Tibor, a Tartuffe-ben Orgon szerepét Hevér Gábor, a Tizenkét dühös ember című előadásban a 7. esküdt szerepét Znamenák István, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című előadásban Abram szerepét Nagy Zsolt, a Szent Johanna című előadásban Jean Dunois, az Orléans-i Fattyú szerepét Szabó Kimmel Tamás játssza. Az Úri muri című előadást egyelőre nem tűzi műsorra a színház" - áll a Nemzeti Színház közleményében, amely nem kommentálja a Stohl Andrásról hozott bírósági döntést.

Stohl András azt mondta az [origo]-nak, arra számít, hogy a büntetése letöltése után visszakapja szerepeit. Azon ugyanakkor még nem gondolkodott, milyen műsorral térne vissza a képernyőre, ha 2012 tavaszán már szabadulna. (Stohlt tíz hónapos szabadságvesztéssel büntették, de az ítélet szerint öt hónap letelte után szabadulhat.) "Korai ezen tűnődni. Nincs olyan műsor, amire eleve nemet mondanék, de mindenről a csatorna vezetősége dönt. Én természetesen szívesen megyek, ha hívnak" - mondta Stohl.

Stohl a televíziós munkáit hónapokkal ezelőtt visszaadta, és Kolosi Péter, az RTL programigazgatója szerdán az [origo]-nak elmondta, hogy ha lezáródik az ügy, leülnek vele, és megbeszélik a továbbiakat. "Mindig azon az állásponton voltunk, hogy amit elkövetett, azért felelnie kell a törvény előtt, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem vezethet tévéműsort" - tette hozzá. Karambolja után Stohl maga mondott le az X-Faktor vezetéséről, és ugyan a Való Világ 4-et elvállalta, a műsorfolyam közepén kiszállt.