Bepanaszolták a médiahatóságnál a nézők az Asztro Show-t és Kern András filmjét

Vágólapra másolva!
Augusztusban több panasz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz az Asztro Show című műsor miatt, de akadt tévéző, aki a Sztracsatella korhatáros besorolása miatt protestált.
Vágólapra másolva!

Augusztusban összesen 49 panasz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a különböző tévé- és rádióműsorok miatt - tudta meg az [origo]. Ebből 14 alkalommal az RTL Klub, 7 alkalommal a Tv2, 3 alkalommal a Magyar Televízió (M1), 2 alkalommal a Duna TV adásaira panaszkodtak a nézők. További egy-egy panasz érkezett a Hír Tv, a Kossuth Rádió, és az MTV2 valamely műsorszámával kapcsolatban, 20 esetben - a hiányos közlés miatt - nem derült ki, hogy pontosan mely szolgáltatóval volt gondja a bejelentőnek.

A nézők több esetben kifogásolták a kiegyensúlyozatlan tájékoztatást, a nem megfelelő korhatár-besorolást, a kiskorúak védelmét sértő műsorokat, az erőszakos, pornográf tartalmakat, az alapvető emberi jogok védelmét, a reklámok hangerejét, valamint érkezett panasz a műsorszámok nem a meghirdetett időben történő sugárzásával, a műsorszerkesztéssel kapcsolatban, illetve igényeltek helyreigazítást a leadott riportok kapcsán - közölte a sajtóiroda kérdésünkre.

Nézői panaszok érkeztek az RTL Klub Asztro Show című műsora miatt, ez több néző véleménye szerint átverés, de volt néző, aki azért panaszkodott, mert hiába tárcsázott, nem vették fel a telefont. Szintén az RTL Klub esetében találták többen túl hangosnak a reklámok hangerejét. A Tv2 Napló című műsorával kapcsolatban érkezett helyreigazítási kérelem, emellett kifogásolták a nézők, hogy a Tények-ben túl magas a bűnügyi hírek aránya. A Magyar Televízió esetében a Híradó-val kapcsolatban érkeztek panaszok, illetve a Sztracsatella című film korhatár-besorolását kifogásolta egy néző.

A Médiatanács vizsgálja a beadványokat, és amennyiben jogsértés merül fel, eljárást indít.