Az On The Spot készítői az idegenlégióban és egzotikus törzseknél forgatnak

Vágólapra másolva!
A Spektrum tévében futó műsora, az On The Spot által ismertté lett Cseke Eszter és S. Takács András az MTV-n is feltűnnek, ismétlésekkel és egy új sorozattal.
Vágólapra másolva!

Cseke Eszter és S. Takács András On The Spot című dokumentumfilm-sorozata új részekkel folytatódik a Spektrumon október 5-től: előbb a francia idegenlégióról szóló filmjük kerül adásba (ezt a dél-amerikai Francia Guyanán forgatták a francia idegenlégió kiképzőbázisain), majd New York kerül sorra, ahol a város multikulturális jellegét vizsgálja a páros.

Az On The Spot készítői az MTVA-val is megállapodtak, így ismétlésben a Magyar Televízió is levetíti az eddig elkészült 18 dokumentumfilmet. A közszolgálati műsorokat készítő és megrendelő alap Csekétől és S. Takácstól megrendelt egy külön sorozatot is, amely elsőre az MTV-n megy majd le: ebben a fiatal riporterek a világ legkülönösebb törzseit mutatják be.

spektrum tv

Cseke Eszter és S. Takács András más elismerés miatt is örülhet: a Spektrum TV digitális riporterei kapják az Európa Tanács és a European Youth Press közös sajtódíját videó-újságírás kategóriában. A nemzetközi szakmai zsűri a sajtószabadság témájában készült anyagok közül válogatott 47 európai ország újságíróinak munkájából, az eredetiség, a témafeldolgozás és a technikai minőség alapján. A díjat a magyar filmesek burmai riportjukért kapják, ez az ellenzéki burmai újságírókról szól, akik illegalitásban kénytelenek végezni a munkájukat.