Kojaké a szeptember a Filmmúzeumon

Vágólapra másolva!
Szeptemberben minden hétvégén egy tucat Kojak-epizódot sugároz a Filmmúzeum, az első évad most látható utoljára a csatornán.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben a Kojak rajongóinak kedvez a Filmmúzeum: minden szombaton és vasárnap 8.00-tól hat-hat epizódot ad le a klasszikus krimisorozatból, így szeptember utolsó vasárnapján el is jut a 47. részig - amely a csatorna közlése szerint az első évadot zárja, hivatalosan azonban a másodikat. Aki nem látta valamelyik epizódot, annak ez lesz az utolsó alkalma a pótlásra, mivel ezek a részek most láthatók utoljára a Filmmúzeum műsorán.

Az eredetileg 1973 és 1978 között futott sorozatot Abby Mann készítette, aki az Ítélet Nürnbergben forgatókönyvéért Oscar-díjat is kapott. Először egy valóban megtörtént és óriási port kavart kettős gyilkosságot mutatott be A Marcus-Nelson gyilkosságok című tévéfilmben, melyben egy Kojack nevű rendőr vezette a nyomozást. A karakter olyannyira kedvelt lett, hogy egyből ott is ragadt a képernyőn: csak a c betűt kellett elvenni a nevéből, és máris megszületett a hetvenes évek televíziózásának emblematikus figurája, akiről itt írtunk bővebben.