László Attila: Fáy Miklós és Oroszlán Szonja a legszigorúbb

Vágólapra másolva!
A fiatal énekes Csillag születik-ben már bejutott a legjobb négybe, amit máris nagy sikernek tart. Fáy Miklóst és Oroszlán Szonját tartja a legszigorúbb zsűritagoknak, a többi versenyző közül leginkább Szabó Ádámmal van jóban, az erdélyi tehetségkutatóra pedig szeretettel emlékezik, noha ott nem került be a legjobb tizenkettőbe.
Vágólapra másolva!

Noha fiatal még László Attila, nem a Csillag születik az első tehetségkutató, amelyen indult: az Erdély hangja című versengésen is megmérette magát. "Kézdivásárhelyen rendezték, és mivel még nem voltam előtte soha tehetségkutatón, bejelentkeztem. Ez 2010-ben októberében történt, a verseny december 23-ig ment. A helyi tévé adott róla képeket, de főleg az interneten ment inkább. Erdélyi magyaroknak szólt, románok nem is indultak rajta: én magyarul énekeltem, de volt, aki angolul próbálkozott" - mesélte az [origo] megkeresésére. Százhatvanan próbálkoztak, emlékei szerint, ő benne volt a legjobb húszban, és majdnem a tizenkettőben is. rendesen elkenődött, mint mondta, két napig szomorkodott a kiesés után.

Ehhez képest is nagy teljesítmény, hogy az RTL Klub show-jában már a négy között van. "A csatorna a szavazatok számát nem árulja el a versenyzőknek sem, így erről nem tudok beszámolni. Én arra gondoltam korábban, hogy nagy teljesítmény, ha a legjobb nyolcba bejutok: ilyen menetelésben nem is bíztam. Az idősebb korosztály is sokszor gratulál, de fiatalok is akadnak, akik írnak a Facebookon. Egyre többen jelölnek ismerősnek, de a lányok azért elég szégyellősek" - mesélte.

A zsűriből Szirtes Tamást és Hernádi Juditot szereti a legjobban, ugyanakkor úgy véli, hogy Fáy Miklós és Oroszlán Szonja a legszigorúbb. "De nem haragszok rájuk, kimondják, amit gondolnak" - tette hozzá.

A versenyzőkkel ritkán fut össze hét közben, pedig most, a döntő előtt minden nap kell mennie énektanárhoz: "Szabó Ádámmal nagyon összebarátkoztunk, de Tecával, az Appril Projecttel is jóban vagyunk, noha nemigen találkozunk. A kiesettek közül Gomest is szerettem."

Nem egy nagyon lámpalázas típus, de röviddel a fellépés előtt azért megremeg. "Én a show napján általában nem vagyok ideges, csak amikor a backstage-ben állok, pár perccel a fellépés előtt, akkor kezdek nagyon izgulni. Ha fenn vagyok, és elkezdem, akkor aztán megnyugszom, holott nagy már a tét, csak egy produkció nyerhet. Két új dalt kell előadni, meg a nyitányban is énekelünk" - válaszolta kérdésükre. A sorrendet a csatorna határozza meg, azt is csak aznap közlik a fellépőkkel, így ezen kár előre idegeskednie. László Attila azonban nem lenne sem kezdő, sem utolsó fellépő, ha választhatna, harmadiknak menne a színpadra.