Kiváló nézettséggel búcsúzott a Csillag születik

Vágólapra másolva!
Véget ért az RTL Klub tehetségkutatójának harmadik szezonja is, a búcsút a tévé előtt ülők fele nézte. A fiatal nézőknél változatlanul erősebb a Film+, a Cool és a Viasat3 is, mint az MTV - heti nézettség.
Vágólapra másolva!

Az év 22. hetét is az RTL Klub nyerte nézettségben, bár a teljes lakosságnál csak egy százalékponttal múlta felül 20 százalékot szerzett riválisát, a Tv2-t. Az MTV 6,6, a Cool tévé 4, a Viasat3 3,1 a Film+ pedig 3 százalékkal követi a három földi sugárzású csatornát.

A teljes lakosságnál a Csillag születik nagydöntőjének 2 millió 95 ezres nézettsége volt kimagasló, a többi műsor már nem érte el az 1,4 millió tévézőt sem. Jól szerepelt a Jóban Rosszban, a Barátok közt, a Tények. A legnézettebb filmet (A Karib-tenger kalózai) és a legsikeresebb heti sorozatot (Dr. Csont) az RTL klub adta. A Vészhelyzet legutolsó részére az éppen tévézők negyede volt kíváncsi.

Top 10, teljes lakosság

agb nielsen

Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel.
A cím mögött a nézőszám és a közönségarány látható.
Forrás: AGB Nielsen

--------------------------------

A kereskedelmi célcsoportban az RTL Klub közel 22, a Tv2 pedig 17,2 százalékkal zárt. Az ötven alatti felnőtt nézőknél már jó ideje megelőzi a Film+, a Viasat3 és a Cool tévé az MTV-t, így történt ez a múlt héten is.

A reklámozóknak fontos korcsoportban kimagasló közönségaránnyal nyert a búcsúzó Csillag születik, jól ment a kalandfilm és a Barátok közt. A két legnézettebb heti sorozatot (Dr. Csont, Vészhelyzet) az RTL Klub szállította, a Tv2-n az NCIS és a Doktor House ért el 20-21 százalékos közönségarányt.

Top 10, 18-49-es célcsoport

agb nielsen

Minden műsor a legnézettebb adásával szerepel.
A cím mögött a nézőszám és a közönségarány látható.
Forrás: AGB Nielsen