A médiahatóság eddig ötszáznál több jogsértést talált a Való Világnál

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2011. május 11-én, szerdán tartja soron következő ülését, várhatóan az RTL Klub Való Világ című valóságshow-jával kapcsolatban is hoznak döntést. Az [origo] információi szerint ötszáznál is több súlyos, illetve enyhébb jogsértést állapítottak meg - csak az első másfél hónap adásaiban.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa május 11-én tartja soron következő ülését, központi téma lesz az RTL Klub Való Világ című valóságshow-ja, amelynek 2010 november 20. és december 31. közti adásait vizsgálták. Az [origo] információi szerint ötszáznál is több súlyos, illetve enyhébb jogsértést állapított meg az NMHH ebben a 42 adásban.

Mivel rögtön az első adások után számos nézői panasz érkezett (Benkő Dániel lantművész például nyomban az első adásban anyaszült meztelenül mutatkozott, bár a csatorna egy másodperc után elvette a képet), a testület célvizsgálatot rendelt el a műsor esetében, azaz minden adáspercet elenőrzött. Az NMHH arra jutott, hogy az első 42 adásban az RTL Klub nem a megfelelő korhatár alá sorolta a 12-es karikával sugárzott realityt, 141 esetben pedig nem adekvát műsorkörnyezetben sugározta az előzeteseket, azaz olyan sávban mentek ezek, ahol kisgyerekek is láthatták - mondta kérdésünkre Kiricsi Karola,a Médiatanács szóvivője.

A szexuális tartalom, a káromkodások mellett az NMHH 377 olyan esetet is talált az első 42 adásban, amikor a műsor megsértette a reklámszabályokat (a valóságshow őszi adásaira még nem vonatkozott az új médiatörvény termékelhelyezést megengedő szabályozása).

A médiahatóság május 11-én csak a novemberi és decemberi esetek alapján dönt, a 2011-es évet még nem elemzik. A VV4 május 8-án ért véget.

Ajánlat: Pirkadatig ment az ittas lelkizés Alekosz háremében