Összezárt az RTL Klub a Stohl-ügy ítélete után

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub képernyősei nem kívánnak nyilatkozni Stohl András első fokú bírósági ítéletével kapcsolatban, ahogyan a VV4-produkció vagy a kreatív osztály főszerkesztője sem kívánta kommentálni a döntést. Stohl korábban a Reggeli-ben együtt vezetett műsort Lang Györgyivel és Falusi Mariannal, ők sajnálják a színészt, és bíznak a visszatérésében.
Vágólapra másolva!

Két év négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte az első fokon eljáró bíróság Stohl András színészt az általa ittasan okozott balesetért. A bíróság öt évre bevonta a színész jogosítványát is. Az ítélet nem jogerős, miután Stohl fellebbezett a bíróság döntése ellen - a bírósági tárgyalásról itt olvashat bővebben.

A Való Világ-ban műsorvezetőtársa Sebestyén Balázs és Lilu, de az [origo] megkeresésére nem kívánták kommentálni a döntést. Ugyancsak nem szeretett volna nyilatkozni a VV4 sajtófőnöke, Dobsi Adrienn, ahogyan Herman Péter, az RTL Klub kreatív osztályának vezetője sem. Az [origo] Stohl korábbi műsorvezetőtársát, Ördög Nórát és Kolosi Péter programigazgatót is hívta, de elérhetetlenek voltak: annyit azonban megtudtunk, hogy a csatorna hamarosan közleményt ad ki a Stohl-üggyel kapcsolatban.

Mivel az RTL Klubbal leszerződött képernyősök nem nyilatkoztak a bírósági döntésről, Stohl korábbi kollégáit kerestük meg. Lang Györgyi a Reggeli-ben vezetett műsort vele, ő elmondta, hogy sajnálja Stohlt, de szerinte valahol megérdemli a büntetést. "Kicsit sajnálom, hogy nem mindenkit egyformán mérnek, mert közben vannak emberek, akik megölnek valakit, mégis szabadlábon maradnak. Nem egyforma a mérce. Zalatnayt is nagyon sajnáltam, az is olyan volt, mintha példát statuáltak volna vele. Mi Bucival úgy voltunk jóban, hogy ha találkoztunk, akkor örültünk egymásnak, amúgy nem tartottuk a kapcsolatot. Ennek ellenére is kedvelem, és örültem, hogy a baleset után játszott színházban, vezeti a Való Világ-ot. Remélem, ha letöltendőt kap is másodfokon, akkor is foglalkoztatják majd. Ha Amerikát nézzük, azt látjuk, hogy ha egy sztár, mint Kiefer Sutherland bajt csinál, leüli, és minden megy tovább. Mindenki hibázhat egyszer, még Charlie Sheen is."

Falusi Mariann, aki szintén a Reggeli-ben volt kollégája, elképesztően tehetséges színésznek tartja Stohlt, de szerinte várható volt a büntetés, noha szerinte első fokon elég lett volna pénzbüntetés és felfüggesztett. "Nem értettem egyet azzal, hogy a karambol után elfordultak tőle az emberek azért, mert emberi és közlekedési vétsége volt. Sokan követnek el ilyen hibát, de ha nem írják meg az újságok, akkor el is feledik az emberek. Nagyon sajnálom, hogy első fokon letöltendő büntetést kapott, de érthető, hiszen nem először vétett. Neki a felfüggesztett elég lenne, de az emberek koncot akarnak. Valamiféle elzárás viszont azért jó, mert ha kijön, akkor tiszta lappal tudja folytatni. Zalatnayt is jól fogadták, amikor kijött."

Falusi szerint ha le is üli a büntetést, lehet majd visszatérés. "Profi, szép a hangja, tempóérzéke van, remek színész, és jó a stílusa. Bereczki is helyes színész, szimpatikus ember, de amikor átvette a Szombat esti láz című show-t, kiderült, hogy nem tudja felvenni az a tempót, amelyet Stohl. Ha valaki erre született, akkor természetes, hogy alkalmazzák egy botlás után is" - tette hozzá.