Hibás kérdésnél bukott 27 milliót egy páros a Tv2 vetélkedőjében

Vágólapra másolva!
A 40 milliós játszma március 7-ei adásában Piszkos Fred kapta meg Fülig Jimmy sokat idézett mondatát. A páros 27 milliót elszórt a rossz válaszokra, de nem ezen múlott.
Vágólapra másolva!

A Tv2 kvízének március 7-ei adásában Piszkos Fredet keverték össze a szerkesztők Fülig Jimmyvel, ugyanis utóbbi keveredik dialógusba Rejtő Jenő Piszkos Fred, a kapitány című regényének legelején: "Uram! A késemért jöttem! / Hol hagyta? / Valami matrózban."

A 40 milliós játszma kérdése arra vonatkozott, hol hagyta kését Piszkos Fred, a válaszok közt pedig szerepelt az ajtófélfa, egy söröskrigli, vagy a kapitány zsebe is. A játékosok, egy anya és fia, akik nem tudtak semmit Rejtő írásairól, karakteres figuráiról, 13 millió forintot tettek a produkció által jónak tartott - de valójában hibás - válaszra ("egy matróz hátában"), miközben 27 milliót elszórtak a teljesen rossz opciókra. Ugyan nem a szerkesztői hiba miatt bukták el a pénz nagy részét, mert egyáltalán nem ismerték a művet, a Tv2 próbálja jóvá tenni a hibát, és visszahívja a párost egy adásra: a második kérdéstől folytathatják, 40 millióval. A hibát a stáb is észlelte az adás alatt.