Figyelmeztette a román médiahatóság a VV4 kísérőműsorát

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság monitoringszolgálata a román és a magyar médiahatóság közötti megállapodás alapján 2010 novembere óta folyamatosan vizsgálja a román joghatóság alatt működő Cool TV Bele Való Világ című műsorát.
Vágólapra másolva!

Közleményben tudatta az NMHH, hogy monitoringszolgálata 2010 novembere óta folyamatosan vizsgálja a román joghatóság alatt működő Cool TV BeleValó Világ című műsorát. A román és a magyar médiahatóság közötti megállapodás értelmében a magyar hatóság minden esetben értesíti a román társhatóságot, ha olyan tartalmat észlel, amely feltehetően sérti a román médiatörvény rendelkezéseit.

A médiahatóság korábbi tapasztalatai alapján vélelmezhető volt, hogy a műsorban a Való Világ olyan részleteit fogják bemutatni, amelyek sérthetik a kiskorúak védelmére vonatkozó jogszabályokat - írják. A napokban a magyar hatóság arra hívta fel a román társhatóság figyelmét, hogy a műsor szerkesztői a közönség soraiban olyan kisgyermeket mutattak, akit életkora miatt a román törvények rendelkezései alapján nem lehetett volna szerepeltetni a késő esti idősávban. A román társhatóság intézkedett az ügyben, és figyelmeztetésben részesítette a csatornát.