Cicavízió, tévétorna és új sorozatok az M2-n

Vágólapra másolva!
Elkészült a szeptembertől megújuló M2 hétköznapokra tervezett struktúrája. Süveges Gergő intendáns és munkatársai elképzelései szerint lesz "napi doki", fikciós sorozat, telefonos játék, esti mese, torna és film is.
Vágólapra másolva!

Elkészült az M2 őszi struktúrája: ezek azonban csak tervek, míg nincs költségvetés, addig minden képlékeny. A majdani gyermek-, ifjúsági és családi csatorna terveiben egyelőre műsortípusok szerepelnek, változhat a cím, a műsorkészítők, gyártók, műsorvezetők személye. A hétköznapok rendszere állandó - árulta el Süveges Gergő intendáns - vagyis hétfőtől péntekig ugyanabba a sávba ugyanazt a műsortípust képzelik el.

Hatkor a Hagyd aludni apáékat sáv kezdődik, animációs filmek mennek majd a már ébren lévő gyerekeknek, majd a Mindjárt indulunk! című zenei műsor következik. Nyolctól húszperces Híradó felnőtteknek, utána jön a Mit főzzek ma? Apa-anya-tesó konyha munkacímen futó műsor, eztán "társadalmi célú szappanopera" következik. Az Időtöltő tízig lesz képernyőn, benne animáció, mondóka, mese a legkisebbeknek.

Tíz után egy Családi kör típusú elemző műsor lesz képernyőn, utána az Időtöltő folytatása, egy elemző műsor, az Ebéd gyerekekkel című iskolai reality, majd előző napi ismétlés lesz adásban. Ebéd után lesz mese, természet- vagy ismeretterjesztő film, Napi doki, megmozgató, bevonó, együtt játszó, interaktív műsor, négytől pedig az oktatósáv kezdődik. A napi sorozat után élő stúdióműsor (benne telefonos játék, programajánló), majd esti torna, esti mese, gyerek-, ifjúsági híradó, és pótmese van a tervben.

Forrás: AFP

Érdekes lehet az este nyolcra tervezett napi, saját, folytatásos fikció. Fél kilenctől film lesz fiataloknak, amit egy interaktív elemző beszélgetés követ (a film által felvetett kérdésről), ezt pedig a Zanza, amely a nap legjobb, legérdekesebb, legfontosabb pillanatait mutatja be. A dokumentumsáv éjfélig tart, utána 30 perc zene, majd jön a Cicavízió, az elmúlt évtizedek emlékezetes gyerek-, ifjúsági, családi és vetélkedőműsorainak ismétlése, nosztalgiázni vágyó, álmatlansággal küzdő felnőtteknek. Éjjel fél kettőtől a hatos kezdésig újfent zene, koncert lesz képernyőn.