Hevesen támadják a szülők a tiniknek készített botránysorozatot

Vágólapra másolva!
A Skins című, itthon is bemutatott angol sorozat amerikai remake-je ellen lázad a tévéműsorokkal szemben rendre kritikus Parents Television Council (PTC).
Vágólapra másolva!

A Parents Television Council (PTC) többször felemelte már a szavát amerikai sorozatok, realityk ellen: ezúttal a Magyarországon is bemutatott brit Skins amerikai verzióját tartja a társaság módfelett veszélyesnek, olyan műsornak, amely szexuálisan kizsákmányolja a kiskorúakat, miközben kifejezetten rossz példát mutat.

Az (amerikai) MTV szerint a széria minden törvénynek, előírásnak megfelel, de a kormányhoz forduló PTC szerint gyerekpornó-kategóriába süllyedt a tizenéves fiatalok bulizásaira fókuszáló sorozat. Az aggódó szülők tanácsának támadásait a csatornák marketingesei is megérzik: volt már, hogy a heves attak elriasztott potenciális hirdetőket. Most a Taco Bell gyorsétteremlánc lépett vissza a reklámozástól, szembesülvén azzal, hogy a konzervatívabb szülők szerint ez lesz az eddigi legveszélyesebb, gyerekeknek készült tévéműsor.

Forrás: [origo]

A főleg 16 és 17 éves fiatalok főszereplésével készített amerikai verzió 3,3 millió amerikai nézővel nyitott, ezek közül 1,2 millió volt kiskorú. A csatorna zászlóshajója továbbra is a harmadik évadnál és nyolcmillió rendszeres követőnél járó (itthon is látható) Jersey Shore, amely szintén bulizó, tivornyázó fiúkról és lányokról szól - de ők legalább jobbára húsz fölöttiek.