Szélesvásznon az HBO, az HBO Comedy

Vágólapra másolva!
Július 1-től az HBO2 mellett már az HBO és HBO Comedy csatorna is szélesvásznú otthoni mozizást kínál, a három HBO-csatorna pedig új arculatot kap.
Vágólapra másolva!

2010 júliusában az HBO és HBO Comedy is átáll a szélesvásznú, azaz a 16:9-es képarányú sugárzásra. Első lépésként július 1-jétől kizárólag az optikai adásszétosztó hálózaton továbbítják 16:9-es formátumban az HBO csatorna jelét, tehát bizonyos szolgáltatók (a UPC kábel, a Hello HD, illetve a Digi TV) előfizetői számára érhető el szélesvásznú formátumban. A többi szolgáltatónál előreláthatólag augusztustól nézhetik az előfizetők az HBO műsorát is 16:9-es képarányban.

Emellett az HBO Comedy műsora július 1-jétől valamennyi hazai szolgáltatónál 16:9-es képformátumban lesz elérhető, illetve várhatóan még az ősz folyamán bevezetik a Cinemax csatornákon (Cinemax, Cinemax2) is a 16:9-es képarányú sugárzást a jelenlegi 4:3-as helyett.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy augusztus végére szinte valamennyi szolgáltató 16:9-es képaránnyal fogja sugározni az HBO műsorát, míg az HBO Comedyn a filmek mintegy 70%-át lehet nézni szélesvásznon - ezzel egyidőben arculatot is váltanak a csatornák.