Megérkezett a Tv2-re az új Knight Rider

Vágólapra másolva!
A Knight Rider 2008-as változata április 24-én indul a TV2-n, és a továbbiakban szombat délutánonként jelentkezik. A kor igényei szerint felturbózott verzió a korábban megismert Michael Knight (David Hasselhoff) helyett már annak fiát állítja a középpontba, sokkal nagyobb technikai apparátussal. 
Vágólapra másolva!

Az új Knight Rider szombaton indul a pilotfilmmel, pontosabban annak felével, miután a TV2 két részletben adja le a kétórás nyitó epizódot. A sorozat talányosan kezdődik: Charles Graiman, a Pentagonnak dolgozó tudós eltűnik, mire az általa tervezett, mesterséges intelligenciával ellátott autó életre kel, hogy megkeresse "gazdája" lányát, Sarah-t és annak gyerekkori barátját/szerelmét, Mike Tracert.

Az autót persze KITT-nek hívják, a rövidítés itt viszont már egy új generációt jelöl: a Knight Industries Two Thousand helyett már a Knight Industries Three Thousandre utal, és a Pontiacból is Ford vált időközben. Hamarosan az is kiderül, hogy a KITT által keresett Mike nem más, mint annak a legendás Michael Knightnak fia, aki a nyolcvanas években egy titokzatos alapítvány megbízásából oldott meg számos bűnügyet.

Természetes, hogy Mike is apja nyomdokaiba lép, felveszi a kesztyűt a rosszfiúkkal, akik meg akarják kaparintani a szuperautót - közben persze Sarah apját is megkísérli felkutatni. Miután KITT csak városi legendaként él a köztudatban, kezdetben a fiú is idegenkedik tőle, nehezen szokja meg a számítógépesített csodát - ami sajátos ízt ad viszonyuknak, piszkálódó párbeszédekhez vezet.

KITT - a nyolcvanas évek eredetijéhez képest - kissé talán túl futurisztikus, a végtelen számú kütyü és friss technikai megoldás sokszor el is vonja a figyelmet a történetről. Talán emlékeznek a nézők, volt KITT-nek egy kevésbé sikerült testvére, KARR is, aki itt szintén megjelenik, sőt már robottá is tud változni - kibontakozik tehát a gépek harca is, ami nem csoda, hisz az alkotókat bevallottan a Transformers sikere ösztönözte a széria megvalósítására.

Forrás: NBC

A Mike-ot alakító Justin Bruening is kevésbé karakteres, mint a Michael Kinghtot annak idején alakító David Hasselhoff, aki göndör sérójával, szűk bőrdzsekijében igazi színfolt volt a képernyőn. Kettejükben közös viszont, hogy mindketten egy-egy szappanoperából kerültek a Knight Rider-be: Hasselhoff 1982 előtt hat évig a The Young and the Restless-ben játszott, Bruening pedig az All My Children stábját erősítette.

Az új Knight Rider egyébként nüanszokban is utal nyolcvanas években futott eredetijére - amellett természetesen, hogy annak történetét folytatja (jó huszonöt évvel később), és a fő alkotó, Glen A. Larson személye is ugyanaz. Többek között a főcímzene is az eredetiből építkezik, és amikor az egyik részben Mike és Sarah álnevet vesz fel, Bonnie-ként és Devonként (vagyis Michael Knight két segítőjeként) jelenik meg.


A kétórás pilot egyébként még erős felütést adott, a sorozat azonban már nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: a tényleges produkciótól a nyitány közel 13 millió nézőjének több mint a fele elpártolt. A széria így csupán egyetlen évadot ért meg, ami - a pilotot nem számítva - tizenhét részből áll, és ez is már egy rövidített etap, eredetileg több epizódról lett volna szó.