Tabáni Istvánt Vastag Csaba sem tudta legyőzni - nézettség

Vágólapra másolva!
Az X-Faktor december 19-i döntőjét 2,82 millió tévéző figyelte, ami 2010 legmagasabb magyar nézettsége, de elmarad az egy évvel ezelőtti Csillag születik fináléjától, amelyet 3 millió magyar követett.
Vágólapra másolva!

December 19-én nyolcórás X-Faktor-nappal zárult az RTL Klub tehetségkutatója. A délután háromnegyed egykor kezdődő, fél hétkor végződő adás 26 százalék körül végzett a teljes lakosságnál, valamivel 30 százalék alatt maradt a kereskedelmi célcsoportban. A korábban kiesett fellépőket megszólaltató, sok visszajátszást mutató emlékeztető, felhozó műsort a Híradó és a Való Világ követte, majd nyolctól indult a valódi döntő.

A tehetségkutató fináléja 2 millió 826 ezer tévézőt érdekelt az AGB mérése szerint - október 23-án már volt ilyen nézettsége a műsornak, így a döntő beállította a rekordot, de nem szárnyalta túl. A kereskedelmi célcsoportnál mért 53,5 százalékos közönségaránynál volt jobb (bár ez is imponáló), a szombati elődöntő is jobb százalékkal ment, ahogy az október 23-i adás is.

Forrás: [origo]

Az X-Faktor vasárnapi eredménye tehát idei rekordnézettség, de nem szárnyalja túl a 2009-es Csillag születik-döntőt: Tabáni István győzelmét a mérések szerint 3 millió 3 ezer tévéző nézte végig.

A képen Nagy Feró ünnepli mentoráltját, Vastag Csabát.