"Nem akart bulvárhős lenni - de az lett belőle" - stábtagok a Szíj Melinda-jelenségről

Vágólapra másolva!
Mester Tamás abban bízik, hogy több néző választja az életigenlést, mint az önsajnálatot, és e szerint szavaznak majd, Illés Gabriella, a Megasztár producere szerint mindhárom, még versenyben lévő előadót más miatt lehet szeretni, Giorgio pedig úgy véli, hogy a túlzott sajtófigyelem a visszájára is fordulhat. A Szíj Melinda-jelenségről és a közelgő fináléról kérdeztük a tehetségkutató egyik zsűritagját, a producert és egy korábban kiesett énekest.
Vágólapra másolva!

Már csak hárman vannak versenyben a Megasztár-ban: december 10-én kiesik egy énekes, egy hétre rá pedig győztest is hirdet a Tv2 műsora. A legnagyobb hisztéria Szíj Melinda körül van, naponta kerül címlapokra, még akkor is, ha egy szót sem nyilatkozik. A produkció szerint senki nem bántja őt, ennek ellenére a bulvársajtó folyamatosan azzal foglalkozik, hogy zárkózott, idegileg elfáradt, és nem tudná teljesíteni azt a médiaszereplést, amelyet a tehetségkutató nyertesétől elvár a csatorna.

Mester Tamás abban bízik, hogy a műsor vége felé talán többen beszállnak a döntésbe támogató hívásokkal, SMS-ekkel. "Van egy ismert helyzet, amely szerint Melinda mindig az első helyen van. Azt gondolom, hogy ez az állás megfordítható, ha beszállnak a játékba a passzív tévénézők, azok, akiket nem fanatizált ez a Friderikusz Sándor és köztem lezajlott verbális csetepaté. Érdekes számomra, hogy a többség, akikkel beszélek, Kökény Attilát tartja a legjobbnak, de ha megkérdem tőlük, hogy szavaznak-e rá, nem mindig igen a válasz. Remélem, többen választják az életigenlést, mint az önsajnálatot, és ennek megfelelően szavaznak majd. Renit vagy Attilát oda merem tenni a korábbi négy Megasztár-győztes mellé, sőt büszke is lennék rájuk" - mondta az [origo]-nak.

Illés Gabriella, a Megasztár producere már diplomatikusabban fogalmaz, mint a zsűritag: "Az elmúlt három hónapban megismerhettük a döntősök személyiségét, tehetségét, így mindenki el tudta dönteni, ki a legszimpatikusabb a számára. Kökény Attila, Tolvai Renáta és Szíj Melinda különböző egyéniségek, akiket más-más okból lehet szeretni. Renáta mutatta a legnagyobb fejlődést, meghálálta azt a bizalmat, amelyet a zsűri fektetett belé, amikor a párbajadásból őt mentette meg. Kökény Attila maga a zene, tudjuk, hogy ez az élete, és a Megasztár olyan lehetőséget adhat a kezébe, amellyel kitörhet az éjszakai életből. Szíj Melinda pedig szuggesztív előadásmódjával fogta meg a közönséget. Azt nem lehet tudni, hogy a már kiesett versenyzők szavazói a fináléban vajon majd kire voksolnak, így a december 17-i adásban teljesen tiszta lappal indulhat mindkét Megasztár-jelölt."

A nemrég kiesett Giorgio szerint az eddigi tapasztalatok, szavazatszám alapján Szíj Melindának lesz a legkönnyebb útja, de most, hogy december 10-én két, jövő héten pedig (ha továbbjut) egy előadó marad mellette, kevésbé oszlanak majd meg a szavazatok, és kérdés, hogy a kiesettek tábora melyik, még versenyben lévő énekest támogatja. "Mindenkivel személyes kapcsolatban vagyok, nehéz megtippelni a győztest. Talán Attilának kicsit jobban drukkolok, mint a többieknek, mert haveri kapcsolatban vagyunk, és már csak ő az egyetlen férfi benn. Jelenthet ez neki plusz esélyt, de nehéz átlátni, miképp gondolkodnak a szavazók" - válaszolta kérdésünkre.

A Szíj Melinda-jelenséget sajnálatosnak tartja. "Nem örül neki, hogy mindenki róla beszél. Sajnálom, hogy ennyire kereszttűzbe került, hogy minden lap címlapon hozza, ő ezt nem akarta, nem akart bulvárhős lenni, de pont az lett belőle. A sok megjelenés egyfelől építi a népszerűségét, de ha túl sokat szerepel, az ellenkezőjére is fordulhat a dolog, és rosszul is elsülhet" - mondta.

Mivel heteken át lakott vele egy házban, nem csak a show-ban látta: "A hétköznapokban volt ilyen is, olyan is. Néha lehetett beszélgetni vele erről-arról, de nem túl társasági ember" - vélte. Giorgio a mai élő adásra elmegy, kíváncsi, kik kerülnek a fináléba - amelyen az összes, 2010-es megasztáros előadó is fellép. Az énekesnek több felkérése érkezett az elmúlt hetekben, és zenekarával is koncertezik decemberben.

Szíj Melindát is kerestük, de az elmúlt napokban nem vette fel a telefonját.

Friss: Szíj Melinda kiesett a Megasztár-ból.