Giorgio: Tetszik a megasztáros életvitel

Giorgio Megasztár
Vágólapra másolva!
A Tv2 Megasztár-jában már a legjobb hat között jár a Giorgióként ismert Djordjevic István, és - a folyton panaszkodó Szíj Melindával ellentétben - szívesen is venné, ha valóban sztár válna belőle. Bejön neki a mostani életvitel, szólóban, zenekarral egyaránt folytatná, sőt színészi munkát is vállalna a jövőben. Pénteken Dér Henivel fog énekelni, azt viszont meglepetésnek szánja, hogy milyen számot. 
Vágólapra másolva!

Benne vagy a legjobb hatban. Gondoltad volna az elején, hogy idáig eljutsz?

- Igazából nem nagyon tudtam elképzelni, hogy milyen lesz ez a verseny, így azt sem tudtam megítélni, hogy meddig jutok el. Sőt, most sem tudom megítélni, nem tudom, hogy egy vagy öt adás van még nekem hátra.

Két adással ezelőtt te álltál az utolsó két hely egyikén. Azt hogyan élted meg?

- Inkább annak örültem, hogy a legutóbbi adásban már nem kellett a zsűri döntésére várnom. Nemcsak hogy nem kerültem az utolsó kettőbe, de viszonylag hamar ki is szólítottak, túl sokáig nem kellett izgulnom. Ez most nagyon jó volt.

Legutóbb a megszokott stílusodtól kicsit elütő dalt, Aretha Franklin Think című számát adtad elő. Miért döntöttél úgy, hogy váltasz?

- Egyrészt úgy éreztem, hogy ki kell próbálnom valami más stílust, ha már ennyire elől járunk a versenyben, másrészt Friderikusz Sándor is említette már, hogy úgy érzi, azt a fajta előadásmódot, amivel eredetileg indultam, eléggé kimerítettem már. Mivel filmzenés téma volt, nem volt kérdés, mit adjak elő, a Blues Brothers ugyanis - amelyben ez a szám ment - az egyik kedvenc filmem. Ezen a héten egyébként még inkább elmegyek más irányba. Igényem van már rá, hogy megmutassam egy másik oldalamat is: szeretem azt a stílust, amit eddig képviseltem, de örülök neki, hogy többfélében is részt tudok venni. Kalandozgatok kicsit, most végre kapok is rá lehetőséget.

Végül is a munkád során, karaoke műsorvezetőként is ezt csinálod.

- Igen, sokat számít a karaokés múlt, sok dalt ismerek emiatt, rengeteg számot énekeltem már, sokféle stílusban. Nagyon jó gyakorlás ez, az ember azt is meg tudja tanulni, hogyan lehet a legjobban előadni egy adott dalt. A hangzást is tudod figyelni, eleve más, ha mikrofonba énekelsz, és visszahallod magad a hangfalból, mint az, hogy ha csak otthon gyakorolsz. Abszolút pozitív kezdés volt.

Zenekaroddal, a Maghőmérővel mi most a helyzet?

- A zenekar létezik, működik, lesznek is mostanában koncertjei. Van egy srác, aki erre az időre helyettesít, hogy mégse álljon meg teljesen az élet, jelen tudjanak lenni, csinálhassanak bulikat. Mindig megemlítenek engem a fellépéseken, mindenki szorít, drukkol nekem, alapjában véve örülnek neki, hogy még bent vagyok.

Forrás: TV2

És a továbbiakban? Zenekarral vagy szólóban képzeled el a karriered?

- Amint lehetőség lesz rá, újra csatlakozom a zenekarhoz, így több vonalon tudom majd vinni az éneklést. Szerintem bőven elfér egymás mellett a zenekar és a szóló produkció, ha esetleg nagyon sűrű lesz a dolog, legfeljebb csak a felét vállalom el, de ez majd úgyis kialakul. Nem tudom, miként lesz rám nagyobb igény, mindenesetre örülök, hogy most szólóban is megismert a közönség, de fel tudok lépni zenekarral is.

Szíj Melindától, Kökény Attilától hallottuk már, hogy nehezen viselik a csillogást, te viszont, mintha kifejezetten élveznéd.

- Mondjuk inkább úgy, hogy egyáltalán nem terhes nekem. Persze én is el szoktam fáradni, szoktam úgy érezni, hogy túl vagyunk hajtva, de ez a ritkábbik eset: alapvetően örülök annak, hogy mehetek ide-oda, kipróbálhatok új dolgokat. Azt nem mondanám, hogy kifejezetten a sztárságot élvezem, hisz nem is mondhatom még magam sztárnak, de tetszik ez az életvitel.

Mennyiben más az élet a házban most, hogy ilyen kevesen vagytok?

- Teljesen más, eleve látványosan kevesebben vagyunk, miután a zenekarok kiestek egymás után - ez ugye alapból hét embert jelent. Sokszor előfordul, hogy körülnézek, megvan-e mindenki, aztán nagyon meglepődöm, amikor kiderül, hogy igen. Hat ember borzasztó kevésnek tűnik, teljesen más most a hangulat is: eleinte tömeges evések, ivások, beszélgetések zajlottak, most meg már az számít tömegnek, ha ketten, hárman összeülünk a nappaliban. Jól megvagyunk egyébként, annyira nem nő a feszültség, mint amennyire az kívülről látszhat.

Forrás: TV2

Könnyebb neked, mint annak, akit vár otthon a párja?

- Hát családom nekem is van, édesanyám ugyanúgy vár. Barátnőm nincs, aminek előnye és hátránya is van, érzem is most mind a kettőt. Általában azonban a pozitív dolgokat szoktam megragadni az életből, így most inkább azért vagyok hálás, hogy nincs olyan, aki folyamatosan hiányozna.

Az internetezők hozzászólásait szoktad figyelni?

- Abszolút. A Facebookon személyesen szoktak írni, az ottani oldalamat nyilvánvalóan követem, de meg szoktam nézni a YouTube-os videók kommentjeit is. Érdekel, hogy mit mond a közönség.

És a zsűri véleménye?

- Azért vannak, hogy első kézből tőlük kapjuk a visszajelzést, értékelést: az ember így tud fejlődni, így tudja a hibákat kijavítani. Egyáltalán, így tud valamerre is menni, ha egy külső szemlélő véleményezi. Ha olyat mondanak, amit én is teljesíthetőnek érzek, és érdemesnek tartom megcsinálni, akkor miért ne hallgatnék rájuk? Általában ilyeneket mond egyébként a zsűri, nagyon jól van összeválogatva.

Forrás: TV2

Mondták azt is, hogy fogynod kéne, ha nyerni akarsz. Erről mit gondolsz?

- Ezt szerintem konkrétan nem mondta nekem a zsűri, de azt persze mindenki látja, hogy olyan alkat vagyok, akire ráfér a fogyás. Fogytam már egyébként valamennyit, már csak a mostani életvitelem miatt is, de figyelek is rá, járok speed fitneszre - szóval úton vagyok, de azért drasztikus fogyást nem tervezek. Senki sem erőlteti egyébként ezt, tudják, hogy nem az a súlycsoport vagyok, hogy egyik pillanatról a másikra le tudok fogyni. Arról nem is beszélve, hogy valahol benne van a karakteremben, hogy ilyen vagyok, ha valakinek tetszik, amit csinálok, az így is el tud fogadni.

Szerepeltél egy rövidfilmben is, a Csak segélyhívás-ban. Ez hogy jött?

- Ez egy jópofa történet volt, két karaokés kollégámtól indult, akik a filmművészetire járnak: nyertek egy pályázatot, amit Mundruczó Kornél rendező írt ki, és így tudtak egy rendes költségvetésű filmet csinálni, profi körülmények között. Az egyik szerepre már az íráskor olyasféle figurát képzeltek el, mint én, sőt már korábban is mondták, hogy szerintük jópofa karakterszínész válhatna belőlem. Csináltak aztán egy castingot, amire engem is elhívtak, és úgy gondolták, működne velem a dolog. Azt nem tudom, hogy színészileg tényleg működik-e, de nekik tetszett, én meg nem olvastam negatív kritikát. Nagyon jó buli volt, szívesen csinálnék a jövőben is hasonló dolgokat.

Pénteken már a duettek jönnek a Megasztár-ban. Kivel és mit fogsz énekelni?

- Dér Henivel fogok énekelni, aminek nagyon örülök - és szerintem a nézők is -, nekem és anyukámnak is az egyik kedvence volt a Megasztár 1-ből. Azt viszont nem szeretném elmondani előre, hogy mit adunk elő, legyen inkább meglepetés a dal: ha az emberek szeretik a számot, akkor az is ad még egy pluszt, hogy nem készülnek rá előre, hanem hirtelen kapják. Kicsit talán pozitívabban is reagálnak.