Fenyő Ivánnal forgat tévéjátékot a Magyar Televízió

Éji séták, éji alakok Fenyő Iván
Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió Mikszáth Kálmán tárcanovellái alapján készít tévéjátékot, Éji séták, éji alakok címmel, a főszerepet Fenyő Iván játssza.  
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió ötvenperces tévéfilmet készít Éji séták, éji alakok címmel: a mű alapjául Mikszáth Kálmán tárcanovellái szolgálnak, a főszerepet pedig Fenyő Iván játssza, de szerepel a filmben többek között Bánfalvi Eszter, Lengyel Ferenc és Székely B. Miklós is. A rendező Miklauzic Bence, aki az Ébrenjárók-ért a Filmszemle közönségdíját is megkapta, az operatőri feladatokat pedig Vecsernyés János (Üvegtigris 2., Szíven szúrt ország) látja el.

Forrás: MTI

A Magyar Televízió székházában tíz napig forgatott tévéjáték az 1880-as évek Budapestjén játszódik, a kiinduló helyzet szerint egy sztorit hajhászó újságíró egy öngyilkosságra készülő emberrel találkozik egy füstös kiskocsmában. "Ezek olyan karakterek és olyan szituációk, amik rímelnek egy mai helyzetre, ahol nagyon sok ember küzd a túlélésért, a mindennapi betevőért, és ezért nagyon sok mindent megtesz" - nyilatkozta Miklauzic Bence a Híradó-nak.